EcoMoto 930×122

împrumut

Pitești. Primăria împrumută 80.000.000 de lei! Pentru ce sunt banii

Pitești. Primăria împrumută 80.000.000 de lei! Pentru ce sunt banii

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Update: Proiectul a fost votat.

Știrea inițială: O sumă de 80.000.000 de lei intenționează municipalitatea să împrumute. Banii vor fi pentru „asigurarea finanțării investițiilor publice de interes local”.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

În acest sens, un proiect de hotărâre va fi supus votului consilierilor locali în viitoarea ședință a Consiliului Local Pitești.

De altfel, săptămâna trecută a și avut loc o ședință informativă la Primărie pe marginea subiectului.

Potrivit documentelor oficiale, consilierii vor aproba „contractarea și garantarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 80.000.000 de lei, cu o maturitate de 10 ani”.

De asemenea, „garantarea împrumutului se va face din veniturile bugetului local al municipiului Pitești”.

Pitești. Primăria împrumută 80.000.000 de lei! Pentru ce sunt banii

Banii vor fi folosiți pentru proiecte „finanțate din fonduri nerambursabile care necesită finanțare de la bugetul local sau surse legal constituite (împrumut).

Iată despre ce investiții este vorba:

În proiectul de hotărâre se mai arată și că, odată contractat împrumutul, gradul de îndatorare al municipiului Pitești va fi de 6,3%. Asta în condițiile în care maximul legal este de 30%.

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Victor spune:

    Deci primaria imprumuta 16 mil euro pe care-i va returna cu tot cu dobanzi din buzunarul nostru prin taxe , impozite, in mare parte pentru ,,renovare energetica,, adica sa lipeasca niste poliester pe caldiri . Nu inteleg la pct 5 , ,,cladiri rezidentiale,, de pe Bratianu…Pai aceste cladiri sunt proprietate personala integral, apartamentele fiind proprietate personala…De ce si cine-i califica pe respectivii sa aiba apartamentele imbunatite pe banii nostrii ???…Ce criteriu sta la baza acestui cadou facut de primarie…Poliesterul asta pus pe ziduri este o mare pacaleala si se va vedea curand cand o sa cada tencuiala de pe ele si/sau cand o sa arda ca niste torte .S-a vazut la C-ta deja . Solutia nu este sa ne invelim in plastice ci sa ieftiniti gazul care a ajuns in 2023 sa coste exorbitant datorita clasei politice care promoveaza interesul multinationalelor ce maresc aberant pretul. Cu toata tehnologia de astazi, a ajuns banalul gaz , extras din natura , sa coste ca si cum l-ar aduce de pe Marte…Nu prea inteleg in acest caz la ce e buna aceasta tehnologie cand aspecte normale ale traiului , gazul, apa, curentul electric au ajuns sa coste sume astronomice, obligand in fapt omul sa traiasca in frig, intuneric si nespalare…Deci sa intelegem ca lipsa tehnologiei de acest nivel, era mult mai buna, pentru ca acum 30 de ani facturile la traiul zilnic erau aproape neglijabile…Eu am crezut ca tehnologia si ,,modernismul ,, ne va aduce un trai zilnic mult mai ieftin sau chiar gratis, asta fiind si rolul acestei evolutii ,dar, se pare ca m-am inselat…Intr-adevar acum 30-50 de ani erau doar cativa pe planeta care aveau maxim cateva sute de milioane avere, acuma s-au inmultit cei cu sute de miliarde ca ciupercile dupa ploaie si culmea ei se erijeaza si in sefii domeniilor acestea … gaz, curent, etc …Adica a aparut o noua generatie de ciocoi care sub acoperisul unor companii care furnizeaza cele indispensabile traiului , ne jecmanesc lunar din ce in ce mai mult , sub privirea ingaduitoare a statului care isi ia si el partea…si sa nu dam vina pe Putin , pentru ca deja scumpiriile incepusera galopant cu 6 luni inainte de declansarea conflictului …

  • Silviu spune:

    Valoarea cofinanțărilor este egală și/sau mai mică decât valoarea nerambursabilă finanțată prin PNRR… Banii au cu totul altă „dedicație”. Este an preelectoral și anumite firme finanțatoare trebuie să umple niște buzunare… Peste tot in țara asta statul, recte administrațiile locale, centrale, sunt pe „japcă”…Haiducie pe impozitele proștilor. Cred că o grevă fiscală este mai mult decât necesară… Se fură ca-n codru…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3