New Profesional Consult 930 x 122

focar de infecție

Pitești. Primarul reacționează: ”Le mărim impozitul cu 500%!”

Pitești. Primarul reacționează: ”Le mărim impozitul cu 500%!”

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Update. 18 iulie 2023

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea s-a autosesizat în urma articolului publicat de ePitești.ro, aseară, și ne-a contactat în cursul zilei de astăzi.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Acesta ne-a declarat cu privire la acest subiect:

„Am citit materialul pe ePitești și am dispus imediat măsuri.

Vor fi controale de la Primărie în zona descrisă de dvs. Deja am trimis oamenii acolo să vadă exact despre ce este vorba și cum să rezolvăm problema. Nu este normal așa ceva! Dacă cei din zonă nu respectă legea îi vom amenda și le vom mări impozitul cu 500%! Sper să aibă înțelegere și să nu ajungem acolo!, ne-a transmis telefonic edilul.

Știrea inițială 17 iulie 2023

Strigătul disperat al unui om: junglă aproape de centrul Piteștiului!

Orătăniile râcâie pământul. Câteva mâțe stau tolănite la umbră. Un cocoș se umflă-n pene. Un Azorel e chinuit de zăduful zilei. Câteva ciori croncăne certându-se în copacii asaltați de liane. Pare descrierea unui colț de gospodărie sătească. Dar nu e.

Deascătușarea naturii

Vegetație luxuriantă.

Viță de vie cățărată haotic pe ziduri. Pe anexe. Pe stâlpi, pe garduri. Buruieni, iarbă, mărăcini, toate crescute de-a valma.

Crengile copacilor au ajuns la firele electrice. La diverse cabluri. Câteva plante agățătoare le-au înfășurat pe alocuri. Mai lipsește din peisaj vreun sâsâilă încolăcit într-o scorbură. Pare descrierea unui colț de pădure. De junglă. Dar nici asta nu e.

Aproape de …primărie!

Cadrul natural pe care am încercat să-l schițăm este mult mai aproape de cât v-ați închipui. La doar 800 de metri de Primăria Pitești!

O fundătură la care se ajunge din strada Dumbravei, lângă o spălătorie AUTO și lângă un loc de joacă privat pentru copii.

La 20-30 de metri de artera de circulație, cea mai aglomerată din urbe.

Încrezător

Documentarea noastră a pornit de la sesizarea unui cetățean. S-a adresat redacției ePitești, încrezător. În noi. În puterea presei. Și-n reacția aleșilor locali. A subordonaților acestora de la care așteaptă o rezolvare.

„Locuiesc pe Strada Dumbravei la nr 41 C. M-am mutat aici împreună cu soția și cei doi copii, venind de la Lunca Corbului. Credeam că și aici sunt oameni gospodari ca și la țară. Dar…” Așa își începe „pledoaria” omul disperat.

Înghesuială

În esență, bărbatul spune că lui și familiei sale îi este din ce în ce mai greu să suporte mirosul urât. El provine de la mizeria orătăniilor, a câinilor și pisicilor vecinilor.

După cum am constatat la fața locului distanța dintre case este extrem de mică. Curțile sunt îngesuite, căile de acces înguste, întreaga zonă pare o aglomerare de construcții, anexe, cotețe, copaci etc.

Pute!

Pentru a supraviețuii mai multe familii într-un perimetru atât de restrâns, este nevoie de toleranță. De bună înțelegere. De omenie!

Însă, e îndeajuns ca mâța unuia să-și lase mizeria neîngropată la poarta altuia, pentru a genera tensiune. Poate iarna e mai bine. Îngheață totul. Albul zăpezii acoperă murdăria.

Dar vara pute. la propriu! Iar muștele bâzâie și dau rotocoale. E raiul lor.

Se pun în mișcare?

În disperare de cauză omul sufocat de mirosul greu, a apelat la ePitești.

Ca la o ultimă instanță. Iar noi vom urmări cazul și finalizarea lui. Cadrul legal există.

După cum ne-a informat conducerea Poliției Locale Pitești, o sesizare scrisă și depusă la Primărie, va pune instituțiile în mișcare.

Oare?

Inclusiv Protecția Mediului ar avea un cuvânt de spus. Și alte entități precum Direcția de Sănătate Publică.

Izul din „mica junglă” chinuie simțul olfactiv. Microbii pun în pericol sănătatea celor care-l inhalează. Rămâne de văzut cu câtă rapiditate va fi soluționat acest caz.

Pitești. Primarul reacționează: ”Le mărim impozitul cu 500%!”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

21 de comentarii

  • Ionut Pop spune:

    Sa va fie rusine domnilor presari. Toata ziua faceti anunturi si compatimi pe x si pe y pentru te miri ce problema minora, dar sa nu faceti un articol despre non-stop-ul groazei din Popa Sapca. Ne-a distrus linistea si ne-a facut viata un cosmar celor ce stam in proxima apropiere a acestui magazin deschis non stop abuziv, peste noate, de ani de zile. La 03:00, la 04:00, la 05:00 se aud ragnetele consumatorilor, jignirile lor, ambalatul masinilor fara sistem de evacuare. De ani de zile viata a devenit un cosmar. De noi se pare ca nu ii pasa nimanui dar de omul acesta care a venit din nu stiu ce comuna si il deranjeaza un miros se pare ca va plange inima dupa el. Fatarnicilor..

  • Eleonora spune:

    Stați pe aproape, intră poliția locală în acțiune! Dar să vă faceți între timp și testamentul, căci o să mai dureze!

  • Mihai spune:

    O vrăjeala ordinara asta cu impozitul 500% doar la Primar pe str se aplica pe str cealaltă Ion Angelescu ne mănâncă Șerpii. Ce o fi așa greu sa trimiți niște idioți sa vadă bălăriile de 10 M duoa Tancodrom dar de e terenul lui X și Y doar fraierii curată. Asta e ras de Primar cel mai slab din toți care au fost

  • DA spune:

    Pot sa întreb administrația ce facem cu crengile și resturile vegetale comform legi compostului din 2020 nu avem voie sa ardem resturile vegetale, din proprie experienta de doi trei ani crengile nu sau transformat în compost, cred ca primăria din trei în trei luni ar trebui sa facă colectări gratuite a acestor reziduri vegetale.

    e

  • Mihai Dumitru spune:

    la fel este si pe strada Prelungirea Craiovei iesirea din Pitesti , PecoPetrom, servic3 AutoHaus, colectare fier vechiElectroghetas Cipcos Mar,magazinil de cruci.Foarte miulti ciini ,santuri colmatate imbicsite cu peturi si iarba gunoaie si multe alte focare

  • Radulescu Crenguta spune:

    Are temei legal sa majoreze impozitul? sau temeiul e dat de viitoarele alegeri locale?

  • Mari spune:

    Ar fi mult mai bine dacă le închide pe timp de noapte toate magazinele non-stop din tot orașul Pitesti.

  • Marian spune:

    Are dreprate Pop in ceea ce priveste non stopul Prima din Popa Sapca, caci toata noaptea se injura, se bea-caci doar pentru bautura este programul non stop, sticle sparte, galagie, motoare turate si mizerie desigur. Veniti sa vedeti ce mizerie este in jurul non stopului! Cat despre treaba primarului, nu-l putem compara cu Popescu Piedone niciodata in viata asta! Ai primariei doar au stiut, asa cum am mai sesizat serviciul asociatii de proprietari ai primariei, pentru blocul P17, sa taie batatorul de covoare pus de noi, nu de primarie, din banii nostrii si l-au dus la fier vechi, fara sa intrebe al cui este, suportii de uscat rufe din spatele blocului, unde ne mai uscam covoarele cateodata, puse tot de noi din banii nostrii, care probabil tot la fier vechi au ajuns si tot de ADP, ca doar sa-si insuseasca stiu… dar vin ele alegerile!

  • Fraguta spune:

    Toți din poliția locala sunt întrați pe pile iar primarul e smecher cu ochii după bani.

  • Liliana spune:

    la ora 23 tinerii teribilisti merg cu bicicletele pe băncile din jurul fantanii cantatoare din fata primăriei și nu îi vede niciun polițist local pt ca dorm in gheretă de lângă primărie. mă plimb în fiecare seară câte 2 ,3 ore pe zona centrală so nu am vazut niciun politost să patruleze. oare sumt plătiți să adoarmă in gheretă?

  • Geo spune:

    în cartierul Frații Golesti, în zona sc nr 8 nici chip sa te poți odihni noaptea ..După disconfortul.creat de mărețul prioiect girat de edilul Gentea ” marele mall Tudor , care a distrus singurul.petec de verdeață și parc din zona ai vrea sa te odihnești și tu.ca tot omul.. dar ce poți în toiul. nopții suiera insistent o garnitura de tren goala , băieții de bani gata își etaleza mașinile cu tobe schimbate care te trezesc și din morți. Motocicletele în toiul nopții sunt mai ceva ca pe circuit. Construcțiile care cresc necontenit fără locuri de parcare și fără spatii verzi. Pitestiul este un oraș sufocat de ciment , ără vegetatie, încurcat în semafoare. Un oraș fără un Plan de Urbanism General refăcut, deși a fost achitat de doua ori. Asta este moștenirea lui Gentea ” chiaburul zilelor noastre”

  • Minca marian spune:

    cum sa închidă un magazin nonstop nimeni nu are dreptul omul plateste taxe impozite aici tine de civilizatie nu de primar sau politie locala este treaba proprietarului cum isi face programul este declarat la itm nu exista lege pentru asa ceva scurt lipsa de civilizatie si de cultura

  • Berta spune:

    câte asemenea porcarii sunt prin Pitesti, n-are ochi primarul sa le vadă.
    grijile lui sunt: stadionul, statuia lui Dobrin, semafoarele.
    trancane în prostie de amenzi și impozite mărite, dar habar n-are de baza legala.
    dacă toată viata a fost pe alta lume cum ar putea fi altfel acum.

  • Cetățean spune:

    tovarășe primar,impozitul a fost inventat de voi șmecherii că sa trăiți voj șmecherii. pământul pe care avem casele nu e al vostru,noi nu suntem băi chiriași la voi. de banii încasați va luați voi mașini de lux case,concedii,mars la muncă. apropo,vrem transparență la primărie,salariile fiecărui angajat să fie public, studiile fiecărui angajat să fie public, apoi mai vorbim,ce zici tovarășe primar? jurnaliștii,baaa,alooo, ați făcut facultatea la upite, acolo unde rector este un pupincurist al PSD, uitați vă la diploma lui și ce ți vedea că e la fel că voi,repetent.

  • Grădiniță spune:

    Grădinița ( clădire și teren) din strada Bănănăi, a fost închisă cu cel puțin zece ani în urmă, perioadă în care nimeni nu a mai trecut pe la această locație și în consecință totul arată deplorabil(vegetație înaltă de 3÷4 metri, gardul putrezit acoperit de arbuști, clădirea neîngrijite, etc) .
    Menționăm că acest comentariu l-am făcut și anul trecut dar nu s-a întâmplat nimic!
    Așteptăm rezolvarea!
    Mulțumim!

  • Cristi spune:

    individul de la tara când a cumpărat, daca a cumpărat, nu a văzut? Ori atunci a fost bine ei peste noapte a crescut șeptelul miorlăitoarelor! Cumpara-ti o casa la mare distanță de oricine și acolo îți faci regulile tale! Nu sunt de acord cu vaci, oi, boi, impozite!

  • Cetățean Pitești spune:

    Nu știu ce a citit domnul Ionut Pop, dar din imagini văd pomi crescuti mult peste liniile de curent electric ceea ce reprezintă un pericol real pentru acei locatari. Oricând se poate forma un arc electric de la ploaie si pot lua foc acele cotețe si îi vedem la știrile de la ora 5. De vină sunt acei locatari care trăiesc în acele gunoaie și nu toaleteaza pomii.

  • Cornelia Oprea spune:

    Sunt fff multe probleme în orașul nostru.Ati pus gazon la Podul Viilor,f dragut ,dar poate curățați și urcușul spre calea ferata, ca e horror ,vegetația aia te deprima ….și nu uitați de taximetriștii de la Regent…..ca toată ziua fac pișul pe acel urcuș spre calea ferata…suntem scârbiți de comportamentul lor mizerabil, sa urineze ziua în amiaza mare în văzul tuturor, fără pic de jena

  • Eusebiu camilar spune:

    … după semaforiada, ce mai urmează ? Abia aștept alegerile , voi vota cu oricine numai cu actualii nu !!!
    In afara de praf aruncat in ochii prostiilor altceva nimic !

  • Eleonora spune:

    Sunt foarte multe probleme, se fac multe comentarii,văd oameni nemulțumiți și scârbiți de lipsa de bun simț a unora dintre noi și de nepăsarea autorităților care ar trebui sa sancționeze prompt abaterile de la lege! Cât mai este nevoie să răbdăm? Chiar nu se vede că trebuie să se schimbe ceva? Ce așteptăm? Taxele și impozitele plătite la primărie umflă buzunarele unor oportuniști care nu au nicio legătură cu bunul simt și cu educația!

  • Andra spune:

    Alt primar inocent ca o adolescenta din secolul trecut🤣🤣🤣El nu știe, n-are de unde dar și când afla…. Nu, nu de la salariații primăriei, nici de la faimoasa instituție Poliția Locală ci de la cetățenii exasperați. Și se jura ca pune ordine și disciplină în oraș.Ar trebui sa știi ce se întâmplă în spatiile publice, ar trebui sa știi de disconfortul oamenilor, ar trebui sa știi ca e groaznic sa aștepți autobuzul când ploua în stațiile fără elemente de protecție, alea desființate acum patru luni și nerefacute, ar trebui sa știi ca oamenii din blocuri au nevoie de bare de scuturat covoare. Coboară din turnul de fildeș și tu și angajații și vedeți cât disconfort ați creat!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3