NOR CURIER 930X122

caravana

Pitești. Proiect medical de o maximă importanță!

Pitești. Proiect medical de o maximă importanță!

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

„De fiecare dată, conducerea Spitalului Județean și Consiliul Județean răspund afirmativ solicitărilor menite să vină în sprijinul argeșenilor. Este și cazul unui proiect medical, derulat azi, 23 februarie a.c., la Pitești, la inițiativa Institutului Clinic Fundeni.

Caravana fiind amplasată în zona parcării Spitalului Nicolae Bălcescu, a fost nevoie de un spațiu în interiorul unității pentru activitatea de screening.  Spitalul Județean s-a alăturat acestei campanii prin oferirea unui cabinet din cadrul Dispensarului TBC.

Citiți și: Doliu la Spitalul Județean! „Rămas bun!”

Astăzi, s-a derulat o nouă acțiune de testare pentru depistarea hepatitelor virale și stadializare a bolii (efectuarea de ecografii, fibroscan și alte investigații specifice). Astfel, argeșenii au putut beneficia, gratuit, de aceste evaluări. Acțiunea s-a derulat între orele 10.00 –14.00.

În cadrul acestei campanii au fost efectuate analize specifice patologiei hepatice, de depistare a hepatitelor B și C, astfel:

-pentru cei prezenți prima oară în cadrul acestui proiect s-au efecuat teste rapide (sânge capilar) pentru depistarea hepatitei B și hepatitei C,

-pentru cei planificați la stadializare – recoltare sânge venos pentru determinarea nivelului viremiei și evaluarea gradului de fibroză hepatică prin Fibroscan.

Cu suportul medicilor de familie precum și al echipei formată din medici gastroenterologi și asistenți medicali din cadrul Centrului de Prevenție de la Spitalului Universitar de Urgență București, 26 de pacienți au beneficiat de servicii de specialitate în interiorul Caravanei. Alături de ei s-a aflat și echipa partenerului oficial al Proiectului, Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), oferind îndrumare și suport paciențiilor.

De asemenea, 65 de persoane au fost testate pentru hepatitele virale, trei pacienți fiind depistați având virusul heatic B sau C. Toți pacienții depistați în cadrul acestei acțiuni au beneficiat de investigații suplimentare.

Pentru a veni în sprijinul pacienților depistați în program, care nu pot ajunge la unul dintre centrele de prevenție de la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgență București sau Spitalul Județean de Urgență Craiova, caravanele de stadializare și testare vor continua”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

Foto principal: Descriptiv/ Foto interior: Spitalul Județean de Urgență Pitești

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90