New Profesional Consult 930 x 122

Pitești Science Festival 2022

Pitești. „Promit să creștem împreună!”

Astăzi, în Piața Primăriei din municipiu are loc Pitești Science Festival 2022.

Peste 100 de experimente științifice, realizate de tineri voluntari, elevi ai școlilor și liceelor din Pitești, se desfășoară în această zi, în centrul orașului, în cadrul Târgului de Științe din Piața Primăriei.

Printre fondatorii proiectului se numără și Eliza Casapopol, absolventă a școlii argeșene, în prezent fiind specialist în Inteligență Artificială – Microsoft Olanda și absolventă a Universității Oxford, Marea Britanie.

Piteștenii mici și mari au ocazia să participe astăzi la experimente de chimie, de biologie și să în tainele roboticii sau ale matematicii, toate acestea într-un mod inedit, interactiv, educativ, dar și distractiv.

„Este cu adevărat o mare satisfacție să vezi cu cât entuziasm știu ce vor tinerii noștri!

Experimente științifice, proiecte la care au muncit un an școlar, invenții și multă informație din cercetarea din toate domeniile!

Mă bucur că ne-am implicat în prima ediție din spațiul public!

Promit să creștem împreună!

Felicitări sutelor de voluntari piteșteni, felicitări organizatorilor, în mod special Elizei Casapopol, absolventă a școlii argeșene, specialistă în inteligență artificială la Microsoft în Olanda, absolventă Oxford UK!”, este mesajul transmis de edilul Cristian Gentea.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
New Profesional Consult 570×90