Donaris 930 x 122

GRĂDINA ZOOLOGICĂ PITEŞTI

Pitești. Schimbare de ultim moment la Grădina Zoologică!

Pitești. Schimbare de ultim moment la Grădina Zoologică!

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Municipalitatea anunță că miercuri, 09 august, accesul la Zoo Pitești este gratuit, cu ocazia ,,Zilei Internaționale a Grădinilor Zoologice și a Parcurilor”.

,,Miercuri, 9 august 2023 – intrare gratuită la Zoo Pitești, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice!

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

<Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și a Parcurilor> este sărbătorită, anual, pe data de 9 august.

Cu acest prilej, Zoo Pitești oferă vizitatorilor intrarea gratuită, miercuri, în intervalul orar 09:00 – 19:00.

Aceștia sunt rugați să respecte regulamentul afișat, atât pentru siguranța animalelor, cât și a celor care vizitează Grădina Zoologică.

Înființată în 1950 în Parcul Ștrand, pe malul drept al râului Argeș, prima Grădină Zoologică din Pitești era amenajată sub forma unui spațiu în care existau cuști improvizate, unde viețuiau urși carpatini, vulpi și lupi.

Pitești. Schimbare de ultim moment la Grădina Zoologică!

Inundațiile din 1970 au dus la mutarea acestor animale, puține la număr, în spațiul care a devenit Grădina Zoologică din Parcul Trivale.

Citește și: O maimuță de la ZOO Pitești fură telefoane

Astăzi, Zoo Pitești se află în subordinea Primăriei Municipiului Pitești și este administrată de către Administrația Domeniului Public Pitești, se întinde pe o suprafață de 12 ha și numără peste 60 de specii – 1800 de animale, păsări, reptile, păsări exotice și pești exotici, care provin din Africa, America, Australia, Siberia, Tibet, India și România.

Citește și: Ce se întâmplă cu Grădina Zoologică

S-a creat de la început o legătură sensibilă între oamenii grădinii și vietățile care o populează, iar vizitatorii, cel mai adesea copii, învață despre lumea diversificată a acestui spațiu, privind animalele sălbatice dintr-o perspectivă ce include prezența emoțiilor reciproce și dragostea pentru lumea necuvântătoarelor.”, se arată în mesajul transmis pe pagina de Facebook a Primăriei Pitești.

Foto principal: Arhivă/Descriptiv

Foto articol: Facebook

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3