930×122 CAPRA 5

parc industrial

Pitești. Se dărâmă Cet-ul și se face Parc Industrial!

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi a Consiliului Local Pitești s-a aflat și un proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico-economice aferentă obiectivului de investiții „Lucrări de demolare și pregătire șantier – Parc industrial (CET Sud II)”, în zona fostului combinat petrochimic Arpechim.

Citiți și: O NOUĂ MĂSURĂ PENTRU MULT VISATUL PARC INDUSTRIAL

Valoarea estimată, conform devizului general, privind cheltuielile necesare realizării investiției este de 17.580.480,48 lei, inclusiv TVA, din care 16.452.044,24 lei, inclusiv TVA, reprezintă Construcții + Montaj.

Finanțarea obiectivului se va face din sume alocate de la bugetul local.

Citiți și: BLOCAJ! CELE MAI AŞTEPTATE PROCESE ÎN PITEŞTI

Acestea sunt construcțiile existente și propuse spre demolare:

„Toți membrii prezenți au discutat cu proiectantul. Suma aceasta este cea mai mică. Sunt trei variante acolo.

17.580.000 înseamnă să demolăm tot și să lăsăm pe loc. Există o variantă cu concasare, practic se duce spre 30 de milioane, din câte am văzut, și cu evacuare, probabil era și cea mai scumpă.

De comun acord, toți cei prezenți am hotărât să aprobăm, eu vă propun să aprobați. Aici sunt multe necunoscute legate de fundații, de partea pe care o vom recupera, nu prea îți dai seama cât fier beton este acolo.

Eu zic că putem să aprobăm acest tarif și apoi să facem pe parcursul anului viitor. Au văzut colegii că prețul pe metru pătrat este foarte, foarte mic”, a declarat primarul Cristian Gentea, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local Pitești.

Proiectul a primit aviz favorabil din partea consilierilor locali.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

11 comentarii

  • Adi spune:

    Zona petrochimiei deci mai multe camioane e destul trafic si asa ca vin dinspre albota bascov bucuresti se aduna toti intr un nod rutier chiar la intrarea in Pitesti, le uram bine ati venit vitezomanilor pai voi ce credeati ca respecta limita , cum mai respecta ei cand timpul de incarcare si descarcare dureaza si o zi

  • Sincu Constantin Cornel spune:

    Cu bani aceia reporneu producția în combinat și ieșea câștigați?! Nu vad în ce stadiu ne aflam cu industrie la pământ și fără locuri de munca?! Fac ale, depozite la, ce ne folosec și, pe deasupra tot din bugetul local (bani din contribuția cetățenilor) halal!

  • Moldoveanu Vicentiu spune:

    Simt doritori sa intre in preconizatul parc ,,industrial”? Daca da cam care ar fi aceia si ce obiect de activitate au?
    Daca darimam pentru a face noi depozite, nu cred ca este bine!.
    Pe de alta parte, inainte de a demara lucrarile daca ne incapatinam sa darimam, ar trebui regindita si infrastructura. Regindita , proiectata si executata cam in acelasi timp. Deja zona este foarte aglomerata, cu coloane mari de masini pe zona Metro – giratoriu Bradu spre Slatina, in special in weekend.

  • Radu Dorin spune:

    Gentea, da un spital când? Da o centură a orașului pt un trafic auto mai liber când? Pe strada Depozitelor când ai circulat ultima data? Denivelarile sunt de mărimea valurilor din MN, de gurile de canal ce să mai zic!

  • Radut Mihaela spune:

    Dărâmați ca să mai furați și voi niște bani,mai bine redeschide petrochimia,mai capete pătrate atâta știți sa dărâmați, de când ești primar nu ai făcut nimic ,un spital,nu ești în stare sa faci,mai bine faci un stadion ca tot îți place sportul ca de altceva nu ești în stare .

  • Maximorum spune:

    Trebuie aduși investitori care fac producție.
    Balanta țării este puternic deficitară.Cit credeti ca ne mai putem împrumuta?
    DACIA e a Mioveni-ului,Micromotoare aproape închisă de italieni(oricum e in
    Stefanesti).Ce părere aveți de o fabrică
    de baterii?Se cam pretează ce exista in platforma.
    Oricum,jupinul este f. dezamăgitor.A avut
    proiect de 2.2 mil. lei pt.10 statii de încărcare
    electrice si nu le-a executat în febr.-mar.Nu
    mai era loc de spargi,pt. ca acum le-a contractat cu 2.5 mil lei.E „mina sparta” si
    va ajunge,ca predecesori săi la….

  • Gabriel spune:

    REPORNITI. PETROCHIMMIAAAA !!!!! SAU. e. MAI BINE sa se. ADUCA din STRAINATATE PRODUSE GATA FACUTE ????? DAR : ALEA IACTA. EST, ce sa mai consultam SPECIALISTII. și. PULIMEA ??!!??? LE. CEREM. COMENTARII, adică. NOI. SPUNEM. NOI. AUZIM. DRAGI. TOVARASI.. NOI PARTIDILILILIIII. HOTARAM.

  • marian spune:

    Cel mai slab primar pe care l-a avut vreodată Pitestiul. Și am zis slab ca să nu zic altcumva.
    Nu ai făcut nimic pentru acest oraș băi Gentea.
    Rușine sa-ti fie

  • Pitestean spune:

    Habarniștii care vor redeschiderea petrochimiei oare nu stiu că ea este proprietarea Omv – ului? Altfel comenteaza pe aici să se afle in treabă. Este foarte bine că se face parc industrial desteptilor .Chiar este foarte bine.

  • Anonim spune:

    Daca se vor dărâmă și nu se vor pune în funcțiune vom ieși în stradă și vom alege oameni noi în primărie. Așa cum ei dărâmă vom dărâmă și noi românii , escrocheriile lor.

  • Eu romnu spune:

    Văcăroiu a carat tot ce a fost de valoare..a rămas doar betonu.???

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90