930 x122 grota rece

controale

Pitești. Shaormerie renumită, închisă!

Update, ora 10:47

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Potrivit unor surse ePitești, shaormeria care a fost închisă de polițiști în urma controalelor are sediul pe strada Exercițiu din municipiul Pitești.

Menționăm faptul că, în zona cu pricina se află mai multe astfel de fast-food-uri.

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

Știrea inițială, ora 09:46 – Shaormeriile din Pitești, luate cu asalt de polițiști! S-a pus si lacătul pe ușă!

În ziua de 19 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat o acțiune de verificare la localuri de alimentație de tip fast-food, în municipiul Pitești, împreună cu reprezentanți ANPC, DSVSA, DSP și ai Gărzii de Mediu.

Potrivit IPJ Argeș, au fost aplicate sancțiuni de peste 40.000 de lei, iar un local a fost închis.

În ziua de 19 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu reprezentanții A.N.P.C. – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică Argeș, precum și ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Argeș, au acționat pe raza municipiului Pitești, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților privind asigurarea siguranței publice în domeniul alimentației publice.

Au fost verificați 8 operatori economici cu obiect de activitate în domeniul alimentației publice, împrejurare în care, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.500 de lei, totodată fiind dispuse măsuri complementare de confiscare a sumei totale de 192 de lei, respectiv oprirea temporară a prestării serviciilor de către un operator economic.

Sancțiunile au fost aplicate astfel:

– 3 sancțiuni, în valoare totală de 4.500 de lei, conform O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu măsura complementară de confiscare a sumelor de bani încasate fără documente justificative, respectiv suma totală de 192 de lei;

– 3 sancțiuni, în valoare totală de 6.000 de lei, conform H.G. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice;

– 3 sancțiuni, în valoare totală de 30.000 de lei, conform O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, cu măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciilor, importului, fabricației, comercializării produselor sau a utilizării acestora la prestarea serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Măsura opririi temporare a prestării serviciilor a fost dispusă față de un operator economic întrucât cu ocazia controlului, comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului au stabilit că mai multe produse erau nesigure pentru alimentație publică, iar condițiile de depozitare erau necorespunzătoare.

De asemenea, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Argeș, au ridicat mai multe documente de la operatorii economici verificați, urmând ca, în funcție de rezultatul verificărilor, să aplice măsurile legale care se impun.

Foto descriptiv: Hotnews.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Ana spune:

    Toate Fast food urile după Exercitiu sunt deschise, singurul care este închis este Bonita cel de lângă Iraqy.

  • Ovidiu ovidiu spune:

    Asa este nu este niciuna închisă

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3