Donaris 930 x 122

masini

Pitești. Șoferii mașinilor „tunate” au avut viață grea azi noapte

Update, 9 septembrie, ora 13.09, IPJ Argeș transmite: 

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

În seara zilei de 08 septembrie a.c., timp de trei ore, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român Argeș, au acționat, în municipiul Pitești, pentru verificarea stării tehnice a autoturismelor și motocicletelor.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, împreună cu reprezentanții R.A.R. Argeș, au efectuat, noaptea trecută, în municipiul Pitești, activități de control în trafic, urmărind, cu precădere, verificarea stării tehnice a autoturismelor și motocicletelor, respectiv existența eventualelor modificări neomologate aduse autovehiculelor.

Citiți și: Din iulie, dispozitiv obligatoriu pentru toate mașinile!

 

În urma activităților desfășurate, au fost verificate mai multe autoturisme, fiind aplicate 19 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 4.060 de lei, și retrase 6 certificate de înmatriculare.

Sancțiunile au fost aplicate, în principal, pentru: modificări ale sistemelor de evacuare, defecțiuni tehnice, anvelope neconforme, lumini neomologate, valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, etc.

 

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Pitești au acționat, în zona de competență, pentru fluidizarea traficului rutier, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 7.500 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 5 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

Polițiștii au depistat un bărbat de 44 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Polițiștii rutieri argeșeni reamintesc faptul că regulile de circulație sunt menite să ne protejeze, iar respectarea acestora constituie obligație.”

Știrea inițială, 8 septembrie, ora 22.35 – Pitești. Tinerii cu mașini tunate au căzut în „plasa” Poliției Rutiere

La această oră, polițiști rutieri din cadrul Biroului Rutier Pitești, împreună cu inspectori din cadrul RAR Argeș, desfășoară o acțiune de verificare pe raza municipiului Pitești.

Agenții se află acum în zona Finanțelor Publice, pe strada Calea Craiovei.

 

Scopul acțiunii este verificarea stării tehnice a autoturismelor.

Polițiștii îi au în vizor în primul rând pe şoferii împătimiţi de adrenalină, cu maşini tunate. De asemenea, și motocicliștii sunt verificați.

Șoferii mașinilor care nu respectă normele RAR prin modificările aduse riscă să rămână fără talonul de înmatriculare și să fie amendați.

La controlul de amploare asistă tinerii care se strâng seră de seară în parcarea de la Finanțe Argeș.

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • bobita spune:

    Cu o floare nu se face primavara!!

    Pe cand si cu motocicletele ???

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90