pizzeria sapori  930 122

Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „BASARAB I”

Pitești: Sute de elevi militari au dat azi onorul pentru prima dată

Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „BASARAB I” a organizat astăzi, 5 septembrie, ceremonialul deschiderii anului şcolar 2022 – 2023.

Citiți și: Emoție și mândrie la ceremonia de absolvire a noii promoții de maiștri militari și subofițeri – SMMMSFT „BASARAB I”, Pitești

Un număr de aproximativ 300 de elevi din programele de formare (maiștri militari și subofițeri) au luat startul în noul an școlar.

Festivitatea a debutat cu intonarea imnului național de stat al României și a continuat cu o ceremonie religioasă.

La eveniment au participat reprezentanți ai Statului Major al Apărării, Statului Major al Forțelor Terestre, comandanții unităților militare din garnizoană, precum și personalul permanent al școlii.

După ceremonia religioasă au fost susținute discursuri cu prilejul noului început.

Colonel Cătălin-Gabriel Cîțulete a fost primul care a luat cuvântul și care le-a urat elevilor succes în drumul pe care au ales să-l parcurgă, drum la capătul căruia îi așteptă „o carieră într-o instituție fundamentată pe valori sacre, onoare, datorie și glorie”.

(…) Sunt entuziasmat de viitorul dumneavoastră, deoarece cred că acesta este un moment aparte pentru a intra în sistemul militar. Având în vedere situația tensionată din Europa, decizia voastră de a fi prezenți aici, astăzi, trebuie felicitată și aplaudată la scenă deschisă.

Sunt convins că în fața mea se află niște tineri curajoși, sinceri și asumați, oameni cu caractere de care țara va avea nevoie.”, a transmis  colonel Cîțulete.

Ulterior și reprezentantul elevilor de anul I a susținut un discurs în fața cadrelor didactice și a invitaților.

Colonelul Emilian Bobocea, șef birou Serviciu Învățământ din Statul Major al Apărării a dat apoi citire mesajului șefului Statului Major al Apărării.

După aceste momente a luat cuvântul și colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu, locţiitorul pentru resurse al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, care le-a urat, de asemenea, succes elevilor care au ales să îmbrățișeze cariera militară.

Încheierea festivității a fost marcată de defilarea subunităților.

555×222 grota rece
eurial 570×90