NOR CURIER 930X122

bannere

Pitești. Trebuie să dispară bannerele!

Încep să dispară bannerele amplasate neregulamentar în municipiul Pitești. Concret, este vorba despre bannerele amplasate de-a lungul străzilor.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

„Sau trebuie să dispară!”, cel puțin așa declară pentru ePitești.ro, Gelu Tofan

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Context

În luna februarie a anului 2022, în Consiliul Local Pitești s-a votat un proiect de hotărâre care viza aprobarea unui Regulamentul de organizare și desfășurare a activității de publicitate, reclamă și afișaj în municipiul Pitești.

Regulamentul stă la baza executării activității de amplasare a mijloacelor de publicitate în municipiu Pitești, inclusiv în zona drumurilor publice, în vederea asigurării condițiilor pentru un cadru construit coerent, armonios, sigur și sănătos, pentru protecția valorilor mediului natural și antropic, pentru prezervarea calității peisajului și a cerințelor privind asigurarea calității în construcții.

Astfel, mai multe reguli au fost stabilite pentru cei care doresc să facă publicitate stradală în oraș.

Printre altele, proiectul de hotărâre specifică clar că amplasarea mijloacelor de publicitate este interzisă în mai multe locuri, inclusiv pe zona carosabilă a străzilor și a drumurilor, indiferent de categoria acestora.

Vezi proiectul de hotărâre AICI.

Prevederile regulamentului se aplică autorității administrației publice locale, persoanelor fizice și juridice implicate în activitatea de publicitate, executanților de astfel de lucrări, beneficiarilor reclamei, precum și proprietarilor de imobile pe care sunt amplasate mijloace publicitare.

Viceprimarul municipiului Pitești, Gelu Tofan, a declarat pentru ePitești.ro că angajații Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești (SPEP Pitești) acționează deja în teren pentru strângerea bannerelor amplasate de-a lungul străzilor.

Gelu Tofan:Da, le-am transmis și noi celor de la SPEP să le dea pe toate jos. Au început să dea din ele jos. Chiar sâmbătă am văzut că se dădeau unele jos în Găvana. Deci s-a început și acțiunea asta.

Să sperăm că angajații Spep vor ajunge (mai) rapid și pe cele doua bulevarde din Centrul orașului!

Revenim asupra subiectului!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

6 comentarii

  • Un inceput bun. Ma bucur sa aud asta

  • Eu spune:

    Mai bine puneti d.rea q mana si faceti ceva la podu peste raul doamnei unde se intra la mall faceti un intrand in scuarul ala sa nu mai stam in curu la toate pipitele cu bmw u lu tati care incurca circulatia la semafor unde se face spre stanga. Aia realizare..nu bannere….de asta ne sta noua …bani aruncati degeaba…

  • George spune:

    Că sunt sau nu amplasate legal… trebuie să recunoașteți cu toții că sunt oribile in… arhitectura orașului… cu tooot felul de desene, sigle si slogane cel puțin neinspirate… de-a latul unor străzi… dar si mai si… a unor bulevarde ce sunt desfigurate… Nu am nimic cu… publicitatea stradala… dar se impun anumite standarde legate de încadrarea în peisaj ca să zic așa… iată cum sunt cele de pe autostrada cuminte inramate in spatii specifice publicității… Unde e întreb in zadar… arhitectul șef al orașului? Ca să nu mai spun că dacă ai locuinta lângă un așa zis banner… când bate vântul… nu te poti odihni de șuierat sau zgomot ritmic puternic…

  • Cetatean spune:

    Dar magazinul fast-food din centru de lângă mall când diapare>?

  • George spune:

    Rău a mai ajuns acest Oraș …
    Nu sunte ti in stare să face ti un pod peste Răul Argeș,Răul Doamnei
    Căt o să mai țină si cele două vechi
    O altă intrare …vai de noi…
    Atăta nesimțire ,voi jeguri ce sunte ti nu circula ti pe la Podul Viilor????

  • ALGADO spune:

    Dar afișele care obstrucționează, vizibilitatea la semafor pe b-dul republici la finanțe și intersecția cu maternități , nu le dați jos . Cei care au montat semafoarele inteligente ca șeful comisiei de sistematizare nu lea observat.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3