930×122 CAPRA 5

tineri trec pe rosu

Pitești: Tupeul unor puștani de 16 ani la volan nu are limite!

Nu au împlinit 18 ani, dar pot avea permis de la 16 ani în anumite condiții, cu autoturisme care nu pot depăși 50 de km/oră.

Doi tineri cu astfel de mașini au fost surprinși aseară, în plin centrul orașului Pitești, încălcând cele mai elementare reguli de circulație și trecând nonșalant pe roșu la semafor.

S-a întâmplat în intersecția de la fostul sediu CEZ, cum cobori dinspre Calea Craiovei spre Bulevardul Republicii! Imaginile video sunt grăitoare.

Se vede clar cum puștii ajung la semafor, încadrându-se greșit pentru a vira la stânga, își pierd răbdarea și trec apoi pe culoarea roșie a semaforului:

 

Am luat legătura cu IPJ Argeș pentru un punct de vedere oficial cu privire la acest aspect, instituția transmițând că:

„Se fac verificări pentru identificare și luarea măsurilor legale care se impun.”

CE RISCĂ ȘOFERII CARE TREC PE ROȘU

Articolul 100, alineatul 3, litera b, din Codul Rutier reglementează că nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4 – 5 puncte amendă) și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.”

Așadar, tinerii surprinși în imagini cum încalcă regulile ce circulație, dacă vor fi identificați de Poliție, vor rămâne fără permis 30 de zile și își vor pune părinții să le plătească și amenzile.

Un început bun în ale șoferiei, am putea spune cu ironia de rigoare, bineînțeles!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3