Donaris 930 x 122

Bal caritabil

Pitești. Uluitor, ce se predă la o școală cu peste 1600 de elevi

Uluitor, ce se predă la o școală din Pitești!

Citiți și: Școala „Matei Basarab” scrie istorie! Spectacol cum rar se întâmplă

Pe lângă materiile cuprinse în aria curriculară, la o unitate de învățământ din municipiul nostru se predă o „disciplină” aparte.

„Să privească în jos”

Prof. Elena Odă, directoarea Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” din cartierul piteștean Găvana, îi învață pe copii să…privească în jos!

Citiți și: Ce spun suporterii FC Argeș despre evenimentele grave de la finalul meciului cu Rapid

Adică la ceilalți de vârsta lor care sunt necăjiți, loviți de soartă, care se confruntă cu greutăți și lipsuri de la o vârstă fragedă.

Discrepanțe sociale

Pe lângă transmiterea cunoștințelor necesare, cadrele didactice sub influența benefică a directoarei, le predau copiilor lecția solidarității.

Mărturia directoarei Elena Odă este elocventă:

„Nu trebuie să hrănim numai rațiunea ci și sentimentele și voința. Am descoperit și am adus în prim-planul elevilor cazuri sociale. Și le-am explicat că în timp ce ei nu sunt mulțumiți de telefonul pe care îl au sau îi preocupă excursii în diverse locuri, alții de vârsta lor nu au ce mânca, nu au ce îmbrăca și ce încălța…”

Ecou în inimi

Școala Gimnazială „Matei Basarab” numără nu mai puțin de 1640 de elevi.

Pentru mulți dintre ei și, evident pentru părinții lor, mesajul directoarei, transmis de învățătoare și profesori, a avut ecou în inimile lor.

Drept urmare, s-au mobilizat și au făcut donații pentru două familii năpăstuite, una de la Budeasa și cealaltă de la Enculești.

Dar și pentru trei cadre didactice ale școlii, care se confruntă cu mari probleme de sănătate.

Implicare

Implicarea elevilor și a părinților s-a vădit și la Târgul de Crăciun organizat în școala.

Copiii au fost vânzători de produse și cumpărători în egală măsură iar banii adunați au fost direcționați tot către scopul cel nobil.

Caritate

În seara acesta a avut loc un bal caritabil, desfășurat în sala de sport a școlii.

Elevii au avut acces pe baza unei brățări pe care au plătit-o, suma adunată fiind împărțită.

O parte spre cazurile sociale, cealaltă pentru organizarea manifestării.

O vedetă

La bal a fost prezent și portarul echipei FC Argeș, Cătălin Straton.

Fata lui este elevă aici iar tatăl face parte dintre donatori.

El a dăruit un tricou pentru care se va organiza o tombolă.

Fotbalistul a fost primit cu urale și nu a scăpat de elevii care au dorit neapărat fotografii selfie cu el și autografe.

Pe lângă această vedetă, tot cu mare entuziasm a fost întâmpinat și Teodor Proca, elev în clasa a X-a, înotător cu performanțe remarcabile.

300 de bilete

Tot în scopul unei tombole, echipa de baschet a orașului a oferit 300 de bilete pentru acces la meciurile disputate în moderna sală „Pitești Arena”.

În sate izolate

Ca o dovadă a faptului că elevii și-au însușit foarte bine lecția milosteniei, este și numărul produselor pe care aceștia le donează.

Alimente neperisabile, articole vestimentare și obiecte de igienă.

Ele sunt dăruite unei asociații umanitare care la rândul ei le distribuie în zonele cele mai izolate din județ și nu numai.

În cătune îndepărtate din zone montane, drept ajutor oamenilor săraci.

Lumina din ochi

În seara acesta, elevii s-au distrat pe cinste. Au răs, au strigat, au dănțuit, s-au bucurat, la finalul unui an calendaristic, înaintea vacanței de iarnă.

În ochi li se citea bucuria și inocența. Și mai cu seamă sufletul bun. Căci adolescenții care au donat bani și obiecte pentru semenii lor nevoiași, nu pot fi decât întruchiparea bunătății.

Ca lecție supremă pe care au primit-o de la destoinicii lor dascăli.

Uluitor, ce se predă la o școală din Pitești!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Minca Marian spune:

    Frumos felicitari sa dam si noi din putinul nostrul unor oamenii năpăstuiți de soarta sau care sau nascut cu niste parinti iresponsabili felicitari tuturor atat donatorilor cat sa organizatorilor un nou an fericit tuturora

  • Eleonora spune:

    L-a invitat cineva și pe „edil” să vină cu șleahta dumnealui să vadă că nu este important să te dai mare că faci, ci chiar să faci ceva? Și nu cu bani de la alții? Sau poate este obosit după ce a găsit în sfârșit unde să pună bustul lui Dobrin! Ha! Sărbători liniștite, oameni adormiți!

  • Dobre Iana Marius spune:

    Bravo.Ar trebui să se generalizeze inițiativa.

  • Fier Florina spune:

    Dumnezeu a picurat din scânteia Divina în sufletul D vs doamna Director iar de acolo se revarsă către frumoși copilași.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90