pizzeria sapori  930 122

bărbat

Pitești. Un bărbat fără suflet și-a bătut sora!

Joi, polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Citiți și: Pitești. Accident puternic, la miezul nopții, în Centru

Este vorba despre un dosar privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Un bărbat de 44 de ani, din Pitești, a fost reținut.

Citiți și: Pitești. Un magazin extra cunoscut se ÎNCHIDE! Acum s-a ANUNȚAT!

Oamenii legii au stabilit că pe 15 noiembrie a.c., în timp ce se afla la domiciliul său din municipiul Pitești, cel în cauză ar fi lovit-o pe sora sa.

Pe 23 noiembrie, după administrarea probatoriului, bărbatul de 44 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Ulterior, a fost dispusă cercetarea sub măsura preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pitești. Un bărbat fără suflet și-a bătut sora!

În acest context, polițiștii argeșeni lansează un apel împotriva violenței asupra femeilor: 

Oamenii legii din județ atrag atenția asupra faptului că fenomenul violenței între persoane cunoscute, în care victime sunt îndeosebi femeile, este unul ce nu trebuie tolerat!

Ziua de 25 noiembrie a fost stabilită la nivel internațional ca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Din punct de vedere statistic, majoritatea situațiilor de violență domestică au ca victimă femei, și au loc în mediul intim.

Dimensiunea reală și, implicit, dinamica fenomenului sunt dificil de măsurat, având în vedere că aceste acte de violență se petrec într-un mediu intim, privat, fiind puțin vizibile, prea puțin accesibile cunoașterii membrilor comunității.

În acest context, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat o activitate informativ- preventivă.

Au făcut apel la responsabilizare și schimbare a mentalității, ce face, în unele situații, ca acest fenomen să fie tolerat.

Pitești. Un bărbat fără suflet și-a bătut sora!

Violenţa față de femei, în special în rândul partenerilor de viață, poate include o multitudine de acte de violenţă de limbaj, gesturi sau alte forme de violenţă psihică și fizică.

Toate acestea pot varia ca intensitate în funcţie de circumstanţe specifice, dar au substrat cauzal în disfuncţionalităţile din relaţia de cuplu sau lipsa unei educaţii adecvate pentru viaţa de familie.

De aceea, polițiștii au avut ca scop transmiterea unor aspecte ce ţin de recunoaşterea unei relaţii toxice, metode de racolare ale victimelor traficului de persoane, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei, serviciile de care pot beneficia, numerele de telefon gratuite şi accesibile non-stop (help line 0800 500 333, 112), unde acestea pot obţine consiliere şi îndrumare de specialitate.

De asemenea, au fost transmise informații despre modalitățile de prevenire a conflictelor, în special intrafamiliale, precum și despre aplicația ,,BrightSky”.

Foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90