NOR CURIER 930X122

Gentea

Pitești: Vicele – Mihăilescu, ”ghiocel” în fața lui Gentea. Chivu și Nedelcu își umflă mușchii în fața primarului!

Pitești: Vicele – Mihăilescu, ”ghiocel” în fața lui Gentea. Chivu și Nedelcu își umflă mușchii în fața primarului!

Citiți și: Gentea șochează: Poliția Locală a ajuns un azil de bătrâni bolnavi!

Ieri, 27 ianuarie 2022, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Pitești, ședință care a avut numeroase puncte pe ordinea de zi, dar și discuții în contradictoriu, după o oarecare perioadă de acalmie.

La secțiunea diverse, unii dintre consilierii locali mai curajoși au profitat, astfel că, au început să-l ia la întrebări și să-i adreseze reproșuri edilului Gentea, legate de lipsurile din oraș, de ce s-a promis și nu s-a făcut, de ce nu s-a făcut.

Citiți și: Oficial. Gentea a făcut anunțul și începe „lupta”!

Unii consilieri din tabăra USR se pare că au așteptat acest moment cu sufletul la gură, dată fiind tăcerea din ultima vreme.

Poate nu au primit ce trebuia?

Astfel, consilierii Virgil Chivu (foto stânga) și Darius Nedelcu (foto dreapta) s-au înscris la cuvânt și au început să-l tragă de mânecă pe primarul Gentea.

Nu putem să trecem cu vedere tăcerea dubioasă a viceprimarului usr-ist, Mihai Mihăilescu, vocea acestuia neauzindu-se în ședința de Consiliu Local. Domnul Mihăilescu era mai curajos într-o (altă!) vreme și intervenea când un coleg de partid avea de spus una sau alta.

Ce să înțelegem din atitudinea lui Mihăilescu?

Cumva un mic blat cu edilul Gentea, ca între amici, pentru rămânerea pe funcție? Mai ales că situația celuilalt viceprimar de la PNL, Gelu Tofan, este (la fel de) incertă.

Știm, ar fi greu fără salariul de peste 2000 de euro pe lună. Totuși, un pic de demnitate nu ar strica. Nu uitați că până mai ieri vă băteați cu pumnul în piept că usr-iștii sunt altceva față de PSD sau PNL.

Am văzut asta, până v-ați luat funcțiile în primire! Oamenii văd, stați fără grijă! În 2024 o să ajungeți să nu mai treceți pragul electoral.

Încă ceva important și după revenim la colegii mai tupeiști din partid, colegi care nu sunt în anumite Consilii de Administrație: dacă continuați cu atitudinea aceasta de ghiocel în fața lui Gentea, tot ce veți câștiga azi, mâine veți pierde cu siguranță!

Țineți minte ce v-am scris aici! Dacă nu m-ați înțeles, promit că vă desenez! Dar, știindu-vă un tip descuiat la minte, sunt convins că ați prins ideea și veți acționa în consecință!

Apropo, domnul deputat Moșteanu ce zice? Așa a trasat linia partidului din județ, să fiți fără grai în fața lui Gentea?

 

Revenind, prima problemă adusă în discuție – apa caldă, sau mai bine spus, lipsa ei din unele unități de învățământ. După părerea consilierului USR, Dumitru Virgil Chivu, degeaba se aduc în prim plan proiecte de milioane de euro, cum ar fi construirea unui nou stadion în municipiu, dacă „copii nu au apă caldă să se spele pe mâini”.

CHIVU VS GENTEA

Chivu: Cred că înainte de orice investiție trebuie să aducem la cunoștință faptul că există încă în secolul XXI licee care nu au apă caldă cum este, de exemplu, liceul Dacia și am înțeles că mai sunt și alte licee, școli, grădinițe care nu au apă caldă, ceea ce, din punctul meu de vedere ne trimite în epoca de piatră. Noi facem stadioane și nu avem apă caldă să ne spălăm.

Gentea: Vă deranjează stadionul ăsta rău de tot!

Chivu: Nu. Dar cum putem să gândim proiecte de milioane de euro și noi să nu avem apă caldă la copii să se spele pe mâini?

După acest scurt schimb de replici, restul consilierilor din sală au punctat faptul că o astfel de situație se întâmplă și în marile orașe precum București sau Timișoara. Acest lucru nu l-a oprit pe Chivu să-și ducă mai departe discursul, în ciuda edilului, vizibil deranjat de faptul că se caută nod în papură.

Chivu: Lăsați, nu ne interesează grădina vecinului, ne interesează grădina noastră. Deci, din partea tuturor e ok că n-avem apă caldă.

Gentea: Domnu Chivu, haideți că n-am ajuns la diverse să vă luați dumneavoastră de noi. La fiecare ședință mai aveți ceva, încă ceva, încă una, încă una. Duceți-vă dumneavoastră, căutați bani și dup’ aia vorbim. Cu 69 milioane de lei la unitățile de învățământ vi se pare că nu ne ocupăm de unitățile de învățământ?

Chivu: Da. Liceul Dacia nu are apă caldă.”

După această primă răbufnire, Cristian Gentea încearcă să se abțină de la a mai continua discuția. Cu toate acestea, consilierul Chivu continuă, aducând în prim plan un alt subiect care îl macină. Pistele de biciclete – unde sunt, de ce nu sunt?

Cristian Gentea răbufnește din nou.

„Chivu: Bun, altă întrebare. Acum 2 luni când v-am întrebat de pistele de biciclete, ați spus că nu le-am văzut eu pe Frații Golești. Nu le văd nici azi. Avem înregistrarea video.

Gentea: Da, e presa aici și vreți să vă auziți vorbind, altfel nu înțeleg.

Chivu: Păi nu, dumneavoastră ați spus.

Gentea: Măi, domnu’ Chivu, dacă ai fi atent la ce se întâmplă pe lumea asta și în consiliul ăsta local, ai fi văzut că ne-am apucat din toamna anului trecut de pistele de biciclete de pe Frații Golești, dar, între timp, a apărut oportunitatea cu Anghel Saligny. Știi de chestia asta cumva? Nu! Și nu pot să fac acum pistă de biciclete pe Anghel Saligny, după să vin cu proiect integrat pe toată strada, pricepi?

Chivu: Deci, nu sunt!”

VIDEO – VEZI TOATĂ DISCUȚIA ÎNCEPÂND DE LA 1.12.07

Tabăra șchioapă din USR a continuat discuțiile, de această dată prin vocea consilierului Nedelcu.

Problema – mașina de gunoi.

„Nedelcu: (…) În ce stadiu se mai află mașina de gunoi pe care am cumpărat-o anul trecut? Domnul Ionică bătea cu pumnul în masă să votăm, am votat și nu este funcțională de un an de zile.”

La această ultimă solicitare, informarea a venit chiar din partea colegului de la PNL, Răzvan Șerbănoiu, care l-a asigurat pe consilierul Nedelcu că mașina este funcțională, dar nu chiar la parametrii.

„Șerbănoiu: Mașina de gunoi este funcțională, nu funcționează chiar la parametrii, s-a deschis și un proces în acest sens.

Nedelcu: Nu mă refer dacă pornește să ne plimbăm cu ea pe stradă, ridică gunoiul?

Șerbănoiu: Ridică, ridică, da.”

Acest schimb de replici, USR-PNL, se pare că a făcut și deliciul edilului.

Așa da, așa îmi place, e ok.”, a afirmat Gentea.

În cele din urmă, discuția a devenit aprinsă. Edilul, dar și câțiva colegi din PSD au afirmat faptul că mașina nu e chiar funcțională, însă s-a intentat proces cu firma de unde a fost achiziționat. Mai mult de atât nu se putea face.

Ce vreți să spuneți? Ce ar putea face executivul – domnul primar sau firma de salubritate, decât să dea în judecată și să ceară daune?

De ce ne certați, pe cine certați, că nu înțeleg? ”, a intervenit consilierul Radu Bănică (PSD).

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • sanda spune:

    Cica apa calda lipsea temporar la acea scoala pentru ca era o defectiune tehnica la centrala proprie care s_a remediat deci mult zgomot pentru nimic, asta nu inseamna ca trebuiesc construite stadioane in detrimentul intretinerii mai bune a scolilor; Pitestiul are nevoie de conditii mai bune in scoli, nu de stadioane;

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90