930×122 CAPRA 5

business hub

Piteștiul începe să strălucească! Investiția care schimbă jocul în afaceri

Piteștiul începe să strălucească! Investiția care schimbă jocul în afaceri

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Municipalitatea piteșteană. în parteneriat cu INCERTRANS, a marcat un moment semnificativ în dezvoltarea antreprenorială regională.

Este vorba despre derularea proiectului „Promovarea spiritului antreprenorial prin sprijinirea activităților de cercetare–dezvoltare în cadrul PITEȘTI BUSINESS HUB-PROSANT”, cod SMIS 124630.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Astăzi, 18 decembrie 2023, a avut loc recepția lucrărilor de modernizare, reabilitare și dotare a clădirii de pe strada Frații Golești, nr. 6.

Incubator de afaceri

Imobilul va găzdui noul centru de business de tip „incubator de afaceri”. Această clădire, proprietate a municipalității, va juca un rol crucial în dezvoltarea IMM-urilor din regiune.

Oferă spațiu pentru minim 16 firme beneficiare care vor desfășura activități de cercetare și dezvoltare în domenii cheie identificate în Strategia Națională de Competitivitate.

Incubatorul BUSINESS HUB – PROSANT este întins pe o suprafață reabilitată de 2450 mp, cu o zonă construită de 776 mp.

Este structurat pe subsol, parter și două etaje.

Dotat cu un sistem de 16 panouri solare, acest centru nu doar că promovează inovația în afaceri, dar și susține sustenabilitatea și eficiența energetică.

 

Investiție de mililoane

Lucrările la acest proiect au fost executate de Asocierea S.C. Valah Construct Grup S.R.L. (Lider) în colaborare cu: S.C. Tehno Fluid Solutions S.R.L. și S.C. Advanced Structural Design S.R.L., având ca subcontractanți S.C. Argedava Construct S.R.L., S.C. Total Electroconstruct VG S.R.L., și S.C. Elmas S.R.L.

Costul final al proiectului se ridică la 13.983.704,13 lei fără TVA, respectiv 16.640.607,92 lei cu TVA.

Perioada de garanție este de 60 de luni.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Investiția vizează îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii.

În plus, promovează spiritul antreprenorial. Oferă un mediu propice pentru exploatarea economică a ideilor inovatoare și susținerea înființării de noi întreprinderi.

Piteștiul începe să strălucească! Investiția care schimbă jocul în afaceri

Obiectivul principal al BUSINESS HUB – PROSANT este de a spori șansele de dezvoltare și rata de supraviețuire a afacerilor în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia.

Proiectul aspiră nu doar la creșterea economiei locale, dar și la crearea de noi locuri de muncă.

Se dorește și reducerea sărăciei și încurajarea rămânerii forței de muncă în regiune.

Prin această inițiativă, Piteștiul se poziționează ca un nucleu important în peisajul antreprenorial și al cercetării-dezvoltării din România.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Andrei spune:

    Fantastica inițiativă! BUSINESS HUB – PROSANT pare a fi un pas crucial pentru dezvoltarea antreprenorială în Pitești. Susținerea IMM-urilor și promovarea inovației sunt esențiale pentru progresul economic al orașului. Felicitări tuturor celor implicați în acest proiect ambițios!

  • Prometeu spune:

    „Strategia Nationala de Competitivitate”. Nici nu știam ca exista asa ceva. De analizat…..

    Bravo măi copii !!!
    Uite o veste mișto.
    Da, v-ati ambiționat sa nu „muriti” în coasta capitalei. Stiti vorba aia cu „la umbra nucului bătrân…”.
    Un cartier de capitala nu puteți deveni, am gândit prea departe în alt comentariu, dar un loc dragut și liniștit și de calitate, DA. Mergând cu mașina Pitești-Bucuresti e și teren arabil cultivat, dar fiind o zona deluroasa nu se face agricultura competitiva ca în Baragan. Asa ca zona cu panouri fotovoltaice a fost o idee musto și ea, și pe lângă zvâcnirea de tauras in arena cu dezvoltarea asta a antreprenoriatului local
    (articolul de față), mai vin cu 3 idei ca teren suficient e. Deci pe ruta Pitești Bucuresti sa mai faceti:
    – un teren de golf la standarde internaționale; fitzoseniile occidentale care vânează mistreti pe la noi cu Țiriac au întrebat de asa ceva. Stiu eu.
    – teren de sărituri cu obstacole cai cu spectatori și alte activități similare. Adica ceva fffff inedit și cai avem destui. Se poarta. E ceva care provoacă multă curiozitate și nu pe bani putini. Sunt și niște probe olimpice în acest sens. Discutați inclusiv cu Send 92 și Muzeul Golești…… au cai deja antrenați dar care se mai pot antrena sa facă spectacol și sa meargă în concursuri. Mai sunt și crescătorii în domeniu…..
    – pista Formula 1. Da, că ma doare orgoliul că ungurii au și noi nu. Va dați seama ce-ar insemna asta pentru România?
    (evident si o parcare mare subterana)

    Dați o strigare investitorilor străini și la Guvern. Dacă faceti asta sa vezi turism local international. Dar mai intai cumparati terenurile si pe straini ii lasati sa construiasca cu drept de utilizare in comun cu noi un numar de ani. Ca la litoralul bulgaresc unde au venit nemții si ati vazut ce a iesit iar noi inghiteam in sec….atunci….anii 2000. acum mai putin …..
    Curaj !!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3