NOR CURIER 930X122

    Plantații pomicole în jurul școlilor!

    Joi, 31 octombrie, de la ora 10, la Casa de Cultură „Adriana Trandafir” din comuna Bascov se va desfășura ședinta lunară a Colegiului Prefectural Argeș.

    Prefectul Cristian Soare i-a invitat să participe la ședință pe toți directorii de școli din localitățile situate în bazinele pomicole ale județului (Valea Topologului, Mărăcineni, Valea Vâlsanului, Râul Târgului, Topoloveni, Vedea-Morărești și Curtea de Argeș). Motivul îl explică prefectul: “Vrem să continuăm demersurile pentru înființarea unor plantații experimentale în jurul școlilor, iar în cadrul orelor de biologie, geografie și dirigenție elevilor să le fie furnizate informații teoretice și mai ales practice din domeniul pomiculturii. Îmi doresc ca acest mesaj să ajungă atât la domnii primari, cât și la directorii de unități de învățământ și la asociațiile de pomicultori, deoarece efortul în acest sens trebuie să fie unul conjugat și, având în vedere programul de reconversie pomicolă 2014-2010, împreună să reușim să atragem către această zonă o parte a forței de muncă neocupate.

    Deja am purtat discuții punctuale cu o parte dintre primarii din zonele menționate, respectiv cu primarii din Micești, Ștefănești, Valea Danului, Tigveni, Băiculești, Mălureni și Mușătești. Primarii au identificat zone pretabile pentru plantații și, în acest sens, în funcție de condițiile meteorologice din luna noiembrie, vom încerca să începem deja proiectul”, precizează prefectul județului Argeș, Cristian Soare.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90