930 x122 grota rece

buget

Planuri pentru Pitești: Decizii capitale!

Planuri pentru Pitești: Decizii capitale!

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Ieri a avut loc etapa finală a dezbaterii publice pentru Proiectul de hotărâre privind bugetul Piteștiului pe anul 2024.

Aceasta a inclus transmiterea spre analiză, de către municipalitate, a propunerilor din partea cetățenilor cu privire la bugetul pe 2024.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Evenimentul s-a desfășurat în sala de ședințe a Consiliului Local Pitești, de la ora 16.00.

La întâlnire au luat parte reprezentanți ai administrației locale, ai mediului de afaceri și ai celui universitar, dar și ai societății civile.

Iată o parte din propuneri:

,,Marți, 23 ianuarie 2024, a avut loc dezbaterea publică pentru Proiectul de hotărâre privind bugetul Municipiului Pitești pe anul 2024, etapa finală a procedurii de transparență decizională ce a inclus transmiterea către municipalitate, spre analiză, a propunerilor din partea cetățenilor referitoare la bugetul pe 2024, până la data de 23 ianuarie, prin e-mail, la adresa primaria@primariapitesti.ro, precum și la sediul Primăriei Municipiului Pitești – Compartimentul Relații Publice, intrarea D. Proiectul de act normativ supus dezbaterii publice a putut fi consultat pe site-ul Primăriei Pitești, prin accesarea link-ului https://www.primariapitesti.ro/proiect-de-hotarare-privind-aprobarea-bugetului-municipiului-piteti-pe-anul-2024-articol1869.

După încheierea prezentării Proiectului de buget pe anul 2024, susținută de către primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, au fost prezentate propunerile celor care au dorit să ia cuvântul, în cadrul dezbaterii publice.

Prim-vicepreședintele CCIA Argeș, Gheorghe Badea, a apreciat faptul că propunerile mediului de afaceri se regăsesc în Proiectul de buget al municipiului pe anul 2024, dovedind interesul și implicarea administrației locale într-o colaborare reală cu mediul privat. A remarcat, de asemenea, schimbările pozitive în administrarea Piteștiului, menționând o evoluție vizibilă în aspectul orașului și, în special, al zonelor de intrare în municipiu, iar, în încheiere, a subliniat faptul că administrația locală și mediul de afaceri vor avea posibilitatea să demareze multe proiecte împreună, odată ce vor fi aprobate normele parteneriatului public-privat.

Reprezentanta IMM Argeş, antreprenorul Olimpia Doru, a propus realizarea unui parteneriat între Primăria Piteşti şi IMM-urile din Argeş, având ca public ţintă tinerii de liceu, în scopul dezvoltării abilităţilor antreprenoriale şi al încurajării tinerilor pentru a demara proiecte de afaceri, mai ales că la nivelul oraşului se doreşte dezvoltarea unui HUB de afaceri.

Reprezentantul AOA Argeș, Dan Ionescu, a propus o reluare a Daciadei, apreciind faptul că, în Pitești, evenimentele publice numeroase și variate au adus un suflu nou de viață și energie în comunitate.

Prorectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București – Centrul Universitar Pitești, prof. univ. dr. Dumitru Chirlesan, a apreciat faptul că, în Proiectul de buget pe anul curent, Municipiul Pitești a prevăzut o alocare bugetară profesionistă și eficientă pe lucrări de investiții, remarcând, de asemenea, că administrația locală a dezvoltat un model de comunicare transparent și eficient, fiind extrem de prezentă în social media, dar și în media universitare. Eforturile pozitive ale administrației au dat roade, Piteștiul devenind din ce în ce mai atractiv pentru tineri, inclusiv prin ceea ce oferă pe zona de cultură, agrement și divertisment, iar rezultatele se văd și în transferurile din alte centre universitare spre Pitești, motiv pentru care atât universitatea și specialiștii din cadrul acesteia, cât și studenții susțin administrația actuală a orașului.”, se arată în comunicat.

Planuri pentru Pitești: Decizii capitale!

Toate propunerile venite de la cetățeni și de la consilierii locali vor fi analizate în vederea constituirii Proiectului de buget pe 2024.

În data de 8 februarie a anului curent, acesta se va supune aprobării, în ședința Consiliului Local al Municipiului Pitești.

Eco moto 555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Danuta spune:

    PODUL VIILOR…..INTERSECTIA DE LA PODUL VIILOR….REZOLVATI AOMERATIA DE ACOLO, FACETI CEVA!!!!!!

  • Danuta spune:

    PODUL VIILOR…..INTERSECTIA DE LA PODUL VIILOR….REZOLVATI AGLOMERATIA DE ACOLO, FACETI CEVA!!!!!!

  • Nicu spune:

    mai puneti niste semafoare. propun ca in pitesti sa fie semafoare din 50 in 50 m pe fiecare strada.

  • sorin spune:

    Are dreptate e omor acolo in orele de varf si la Kaufland in NORD soferii au transformat str.Statescu in bulevard ca sa evite semaforul de stanga de acolo.si ei spun ca e perfect ce au facut cu semaforizarea.

  • GEO spune:

    Finalizare Planului de Urbanism General ar trebui sa fie o prioritate, suntem un oraș fără viziune și ordine în dezvoltarea urbanistica. Functionam.dupa un PUG din 1999 expirat . Noul Pug este în chinurile facerii de 20 de ani, au fost plătite dou firme, în dou contracte de reactualizare care nici pana azi nu au fost finalizate , termenele fiind cu anii depășite. Banii contribuabililor circa 32000000 ce au fost plătiți pentru ceva ce nu a fost finalizat. Ma astept totuși ca organele în drept sa și facă datoria și sa verifice aceste aspecte. Nu poți dezvolta un oraș fără sa ai un Plan General de Urbanism, bine fundamentat și care satisface nevoile de dezvoltare pentru un oraș al viitorului, nu un oraș chici. Ar trebui mai multa presiune din partea noastră, a cetățenilor.

  • Octavijan spune:

    o catedra sus in deal chiar pe linga noul stadion ..zic ar ara ca arta si sport.ar fi o frumusete de inviadiat..catedrala sa fie cumva spre est spre rasarit….demna de un oras ca la KOLN..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3