delicte silvice

Poliția, în control: lemne confiscate, firmă amendată

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș au acționat, împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, pentru combaterea sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat verificări la sediul unei societăți comerciale din localitatea Berevoești.

Citiți și: Argeșenii continuă să taie, ilegal, pădurea

În urma controlului efectuat, s-a constatat că societatea ar fi expediat cantitatea de 3,3 mc lemn de foc rășinoase, fără documente legale și ar fi introdus, în mod eronat, datele în aplicația Sumal 2.0.

Ca urmare a celor constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amenzi în valoare de 8.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice. Cantitatea de 3,3 mc lemn de foc, în valoare de 313 lei, a fost confiscată valoric.

De asemenea, în ziua de 24 iunie a.c., în urma unui control în trafic, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 31 de ani, din comuna Malu cu Flori, județul Dâmbovița, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe DN 72 A.

Bărbatul a prezentat pentru control un aviz de însoţire a materialului lemnos, însă, în urma evaluării acestuia de către un specialist silvic, s-a constatat că nu corespundea din punct de vedere al volumului total, acesta transportând o diferenţă de 3,8 mc cherestea, peste cantitatea din aviz.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar cantitatea de 3,8 mc cherestea, nejustificată din documente, a fost confiscată şi predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Câmpulung.

Foto descriptiv

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Ion spune:

    Faceți mișto!? Dispar păduri întregi zilnic si voi postati că s au furat 3 m…E din ciclul știri haioase!?😂

  • Rica sorescu spune:

    Sa fie confiscata și mașina!


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441