Donaris 930 x 122

activități preventive

Poliția, oficial! Ce se întâmplă în școli din Argeș

Poliția, oficial! Ce se întâmplă în școli din Argeș

Citiți și: Argeș: Activități inedite în „Școala Altfel”

Polițiștii argeșeni desfășoară activități informativ-preventive în mai multe școli din județ.

Elevii sunt informați cu privire la aspecte de prevenire și combatere a delicvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor.

De asemenea, polițiștii le explică și aspecte privind răspunderea contravențională a minorilor și majorilor, în funcție de fapta săvârșită.

Totodată, elevii află despre riscurile consumului substanțelor care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv.

 

Dar și aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

,,În ziua de 25 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități informativ-preventive, la Școala Gimnazială Vlădești. (…)

Poliția, oficial! Ce se întâmplă în școli din Argeș

La activități au participat 180 de elevi și 10 cadre didactice.

 

Cu aceeași ocazie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta unității școlare, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, precum și a respectării prevederilor legale privind consumul și comercializarea produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002.

 

În ziua de 25 ianuarie a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități de prevenire la Școala Gimnazială Ion Minulescu, din Pitești și la un centru de asistență socială pentru minori.

Activitățile au avut ca subiect prevenirea victimizării minorilor și prevenirea faptelor cu violență în rândul acestora, în cadrul Programului de prevenire a victimizării minorilor.

Beneficiari ai activităților au fost 40 de minori și cinci adulți.”, precizează Poliția Argeș.

Imagini articol: IPJ Argeș.

Foto principal: Arhivă/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3