930×122 CUMPANA 5

poliția română

Poliția Română: „Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”

După un an dificil, copiii se vor întoarce fizic, la grădiniță și/sau școală.

Citiți și: Noua lege a Poliției Române! Toți românii trebuie să știe

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, reamintește fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă.

„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie a.c., premergător începerii anului școlar 2021-2022.

Citiți și: Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un Registru național pentru a fi monitorizați de poliție

Polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș vor avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line.

Astfel, în cadrul sesiunilor de informare, vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

De asemenea, polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș și polițiștii compartimentelor sisteme de securitate vor verifica dacă la nivelul unităților școlare șunt puse în practică măsuri de siguranță, atât ca organizare a pazei cât și pentru prevenirea răspândirii infectărilor cu coronavirus.

Polițiștii reamintesc tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

Foto descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 POSADA 3