Donaris 930 x 122

    draghici

    1 Octombrie, o sarbatoare urata pentru pensionari

    Deputatul Mircea Drăghici a criticat situaţia în care se găsesc pensionarii din România şi a catalogat ziua de maine, 1 octombrie, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice drept una tristă pentru ei. Drept exemplu, Mircea Drăghici a folosit chiar situaţia mamei sale, afectată, la fel ca şi ceilalţi pensionari, de măsurile guvernului Boc.

    „1 octombrie ar fi trebuit să fie ziua mamei mele! Are 70 de ani şi este pensionară de 12 ani. Ar fi trebuit să se bucure de ziua internaţională pentru vârsta a treia! Din păcate, nu văd în ochii dânsei decât tristeţe şi griji! Banii pentru medicamente compensate au fost tăiaţi, pensia şi aşa mică, este la cheremul preşedintelui Băsescu, coşul zilnic de la piaţă este tot mai sărăcăcios, iar peste tot, apasă o povară grea: în România anului 2010, bătrâneţea pare mai degrabă o condamnare la moartea decât o perioadă de linişte şi respect! Generaţiile vârstnice au
    ajuns într-o situaţie disperată! Nivelul de trai s-a degradat cu mult sub limita suportabilităţii: povara costurilor absurde, desconsiderarea, ignorarea, starea de umilinţă, diminuarea pensiilor, dispreţul guvernanţilor, au făcut ca vârsta a treia să fie privită ca o paria a societăţii!
    De Ziua Pensionarilor, cer public ca punctul de pensie să fie de 45 % din salariul mediu brut pe economie. De Ziua Pensionarilor, cer public ca această categorie socială să nu mai fie acuzată că este ţinută în spate de salariaţi! Nu au nevoie de milă, de pomană, ci de drepturile câştigate prin zeci de ani de muncă!
    De Ziua Pensionarilor, cer public ca pe umerii părinţilor şi bunicilor noştri să nu mai fie pus jugul unei crize, în faţa căreia un Guvern incompetent luptă cu minciuni şi furtişaguri ordinare! De Ziua Pensionarilor, cer public ca vârsta a treia să nu mai fie o generaţie de sacrificiu! Astăzi, de ziua lor, mulţumesc pensionarilor pentru anii de muncă, pentru eforturile depuse, pentru tot ce ne învaţă în fiecare zi, pentru exemplul oferit şi pentru puterea de a lupta! Îi asigur pe toţi că în mandatul meu nu voi uita nici o clipă că acasă mă aşteaptă o mamă pensionară, care a trudit 42 de ani într-o fabrică de textile şi care trăieşte acum dintr-o pensie de nimic! De asemenea, îi anunţ pe vârstnicii din Curtea de Argeş că petrecerea anuală a pensionarilor va avea loc imediat după depunerea moţiunii de cenzură. Sper din tot sufletul să fie o moţiune salvatoare pentru întrega naţiune şi una care să
    readucă bucuria şi încrederea pe chipurile bătrânilor noştri!”, a fost mesajul lui Drăghici pentru pensionarii din ţară şi din colegiul său.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3