Donaris 930 x 122

    semnare_protocol_diaconu_murgeanu08

    14 milioane de euro pentru Curtea de Arges

    Miercuri, 1 septembrie, la primaria Curtea de Argeş, a fost semnat contractul de finanţare pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbană din regiunea Sud Muntenia. Proiectele finanţate din fondurile Regio au ca obiectiv reabilitarea infrastructurii urbane, în valoare de arpoximativ 14 milioane euro.

    Cele trei contracte semnate, de care va beneficia Curtea de Argeş primesc asistenţă nerambursabilă din Regio, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, pentru oraşele/municipiile – centre urbane”. Proiectele fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbanã (PIDU) a municipiului Curtea de Argeş care are o valoare totalã de 55.652.169,74 lei, din care finanţarea nerambursabilã solicitatã este de 43.236.950,22 lei. Potrivit PIDU.
    Infrastructură, reabilitare şi siguranţa cetăţenilor
    Contractele vizează „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş” (cu durată de implementare: 36 de luni – în valoare totală de 47.649.554,76 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile de 37.196.083,26 lei, adică 98% din valoarea eligibilă a proiectului). Obiectivele- fluidizarea traficului şi îmbunătăţirea condiţiilor de transport din cartierele Marina Poştei, Noapteş, Cartier Est Valea Sasului-Groape din municipiul Curtea de Argeş, ceea ce va permite accesul facil la reţeaua de drumuri naţionale respectiv DN 7 şi DN 73C, Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea; creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei; modernizarea reţelei de străzi orăşeneşti, din cartierele Marina Poştei, Noapteş, Cartier Est Valea Sasului-Groape, ceea ce va conduce la creştera atractivităţii oraşului din perspectiva mediului de afaceri, ca premisă a dezvoltării durabile şi îmbunătăţirii
    condiţiilor de mediu din municipiu.
    „Revitalizarea utilităţii clădirilor degradate prin înfiinţarea unui centru de recreere pentru pensionari şi a unui centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi în municipiul Curtea de Argeş” (durată de implementare: 22 de luni – în valoare de 5.843.572,60 lei, din care finanţare nerambursabilă de 4.475.269,96 lei, 98% din valoarea eligibilă a proiectului).
    Obiectivul- reabilitarea unor clădiri degradate şi modernizarea acestora în vederea schimbării destinaţiei în Centru de recreere pentru pensionari, respectiv Centru de zi pentru persoane cu dizabilităţi.
    „Creşterea siguranţei şi securităţii cetăţenilor din municipiul Curtea de Argeş, prin implementarea unui sistem de supraveghere video” (durată de implementare: 14 luni – în valoare totală de 2.159.042,38 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 1.565.597,00 lei).
    Obiectivul- creşterea siguranţei cetăţenilor din municipiului Curtea de Argeş, pentru crearea unui mediu propice îmbunătăţirii gradului de confort şi securitate, prin implementarea unui sistem de supraveghere video în locaţii publice precum intersecţii, străzi, parcuri, perimetrul şcolilor, grădiniţelor şi alte instituţii de interes public.
    Aglomeraţie mare la fotografii
    La momentul festiv au fost prezenţi, alături de primarul Nicolae Diaconu şi consilierii locali, ministrul secretar de stat în ministerul Dezvoltării, Răzvan Murgeanu, preşedintele CJ Argeş Constantin Nicolescu, preşedintele ADR Muntenia Liviu Muşat, deputatul PSD Mircea Drăghici, dar şi reprezentanţi ai PDL. Ba, unii s-au aşezat, mai mult pentru fotografii, chiar la prezidiu. Nu am prea înţeles totuşi aportul la reuşita proiectului a preşedintelui interimar al PDL Argeş, Mircea Andrei, paraşutat la Piteşti de vreo trei luni, care a aflat probabil despre proiecte în momentul în care a fost anunţat de prezenţa lui Răzvan Murgeanu. Şi mai ales, nu am înţeles prezenţa acolo a lui Ştefan Lăzăroiu, cel care atunci când iese din apă este Lux, iar când dă de soare devine Luxemburg (ştie Axinte de ce!), în afara faptului că se crede deputat, deşi nu l-a ales nimeni.
    Ar merita apreciat însă modul în care Răzvan Murgeanu a înţeles să transmită mesajele din partea Ministerului Dezvoltării, menţionând că necesar este ca autorităţile locale să depună proiecte cât mai bine realizate, pentru ca fondurile să poată fi alocate, mai ales în condiţiile în care banii vin din fonduri europene, unde regurile sunt extrem de stricte.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90