Donaris 930 x 122

politie

Alo, 112! Anuntati fraude electorale!

Pitesti. 21 noiembrie 2009.
Aproximativ 1200 de politisti, 350 de jandarmi si 166 reprezentantii ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Arges au fost mobilizati sa participe la alegerile prezidentiale de maine, 22 noiembrie. Pentru combaterea turismului electoral, pe toata perioada in care vor fi deschise sectiile de votare vor fi organizate filtre pe principalele artere ale judetului. Din cei 33 de arestati preventiv, aflati in arestul IPJ Arges, 32 au dreptul sa voteze si chiar si-au exprimat dorinta in acest sens. Maine o urna mobila de la Sectia 1 de Vot va merge la arestul IPJ pentru ca persoane sa-si exercite dreptul. Un operator de la Serviciul de Urgenta 112 se va ocupa special de sesizarile privind incidentele electorale
Risc de inchisoare
Cine voteaza de doua sau mai multe ori risca inchisoare de la sase luni la trei ani. Legea pedepseste cu inchisoarea nu numai votul multiplu, ci si numeroase alte fapte considerate infractiuni in ziua votului. Cine este prins ca a votat sau a incercat sa voteze cu acte de identitate false sau cu buletine de vot false se poate astepta sa faca pana la trei ani de inchisoare. Legea este drastica in privinta mitei electorale.
Oferirea de bani, bunuri ori alte foloase in scopul influentarii votului se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
Pana la trei ani de puscarie ar putea face o persoana care impiedica pe cineva sa-si exercite liber votul.
Daca cineva ataca localul sectiei de votare, indiferent prin ce mijloace, pedeapsa este de pana la sapte ani de inchisoare.
Infractiuni in ziua votului:
* Votul multiplu: inchisoare 6 luni – 3 ani
* Votul cu documente false: inchisoare 6 luni – 3 ani
* Mita electorala: inchisoare 6 luni- 5 ani
* Impiedicarea votului liber: inchisoare 6 luni – 3 ani
* Atacarea sectiei de votare: inchisoare 2 luni – 7 ani

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90