930×122 POSADA 5

vot2

Ameţeli electorale

Pe măsură ce ne apropiem de data alegerilor locale, şi anume 10 iunie 2012, lupta politică se încinge tot mai mult. Asistăm la fel de fel de trădări, regăsiri, iubiri de conjunctură, jurăminte şi promisiuni care mai de care mai dulci pentru alegători, încât ai spune că Raiul este pe pământ şi nimeni nu va mai avea apoi de suferit. O idee falsă, căci mocirla nu o poate şterge nimeni aşa uşor de pe faţa pământului, iar noi, din păcate, avem parte de o mocirlă politică din care nu ştiu cine şi când ne va mai scoate vreodată.

Atrăgeam la un moment dat atenţia că USL are o problemă şi în Argeş şi în alte zone în ţară, şi anume identitatea. Una era să ştie lumea de PSD, PNL şi PC, alta să afle despre USL; una era să mulţumeşti oamenii din propriul tău partid, alta e să hrăneşti şi gurile altora; în fine, una e să temperezi orgoliile alor tăi, alta e să împaci şi capra şi varza. De aceea USL va avea în continuare o dificultate, căci luptele interne şi ideea încă slabă de USL în conştiinţa electoratului vor duce la fisuri.

Se cuvine acum să semnalăm acelaşi tip de derapaj şi la PDL. Pentru Argeş se pune la cale această „Alianţă pentru Argeş şi Muscel” din care fac parte PDL, PNŢCD, PER  plus nu ştiu câte ONG-uri şi chiar sindicate. Un mix haotic, dar mânat de un singur ţel: să dea jos PSD-ul de la putere în judeţul nostru. Dispare şi portocaliul PDL, care va fi înlocuit de verdele eco, aşa că se speră că lumea va uita de tăierile lui Boc şi va reuşi să treacă peste derapajele lui Băsescu, mulţumită cu fantasma reîntregirii salariilor şi a stabilităţii mult invocate.

Care va fi, în aceste condiţii, marele pericol pentru actorii care vor intra pe scena politică la alegerile din 10 iunie? Simplu: să nu-i mai recunoască electoratul. Travestiţi ori machiaţi prea strident, cât să nu se mai ştie de ridurile vechi, politicienii noştri se amăgesc cu ideea că electoratul poate fi amăgit la nesfârşit, păcălit mereu şi mereu. Prostit, ca să o spunem pe şleau. Ori, lucrurile nu stau tocmai aşa.

Lumea ştie cu cine are de-a face şi în cazul USL, şi în cazul noii Alianţe, dar este posibil ca unii şi alţii, pe ici şi pe colo, să se păcălească. Şi, din păcate, cred că asta este arta în care excelează politicienii noştri: să îşi fure singuri căciula, furând în acelaşi timp şi bucată cu bucată din ideea de clasă politică onestă.

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 POSADA 3