Donaris 930 x 122

ana stan

Ana Stan și-a retras candidatura pentru șefia PNL Pitești!

Ana Stan și-a retras candidatura pentru șefia PNL Pitești!

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Lovitură de teatru cu doar o zi înainte de alegerile pentru desemnarea noului președinte al PNL Pitești!

Consilierul local al municipiului Pitești Ana Stan și-a retras candidatura pentru funcția de președinte, așa că nu va participa la alegerile de mâine. Ana Stan a informat deja forurile statutare ale partidului în legătură cu decizia sa.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Iată cum își motivează Ana Stan decizia:

Către,

BPJ al PNL Argeș

Stimați membri ai PNL Pitești, după cum bine știți, mi-am depus candidatura pentru alegerile interne din data de 12.03.2022, pentru funcția de președinte al BPL al PNL Pitești, la îndemnul multora dintre dumneavoastră.

În perioada parcursă de la anunțarea intenției de a candida, am constatat o serie de nereguli în procesul de organizare a alegerilor, nereguli pe care le-am semnalat atât verbal cât și în scris conducerii partidului. Din păcate nu am observat nicio intenție reală de reglementare a cadrului legal în care urma să se desfășoare alegerile din 12.03.2022, așa încât mă văd nevoită să expun acum câteva considerații care îmi dau suficiente motive să fiu neîncrezătoare în ceea ce privește corectitudinea alegerilor:

1. A fost eliminat un număr important de membri ( aproximativ 200 ) din listele electorale, în special membri care au aderat la partid în anii 2019-2021, adică exact perioada ultimelor patru campanii electorale în care eu am fost implicată activ, întâmplător sau nu, o mare parte dintre aceste persoane fiind recomandate de mine pentru a deveni membri de partid și alături de care am participat efectiv la numeroase campanii electorale.

Deși am cerut insistent să se verifice situația reală din baza de date myPNL (verificarea adeziunilor și a deciziilor de validare a acestora, a cotizațiilor achitate, precum și situația radierilor de drept a membrilor și verificarea prin comparație a componenței CCL Pitești de la ultimele alegeri cu componența CCL Pitești conform ultimului convocator și motivarea în scris a eventualelor neconcordanțe), acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult, listele au suferit modificări chiar și de la o zi la alta, fapt ce îmi întărește suspiciunea că alegerile sunt câștigate a priori de cel care stăpânește la baza de date a partidului în momentul organizării competiției interne.

„În plus, comisia și-a desfășurat activitatea ignorând principiile imparțialității”

2. Comisia de organizare a alegerilor a fost constituită nelegal, cu încălcarea prevederilor art. 18 punctele 4-6 din ROLJ.
În plus, comisia și-a desfășurat activitatea ignorând principiile imparțialității, al adevărului și al echității, acționând în mod discriminatoriu față de mine, favorizându-l pe celălalt candidat, probabil pe criterii de prietenie sau alte afinități decât cele de competență și etică.

Pe lângă motivele de mai sus, am în vedere nenumărate alte nereguli, pe care aș putea să le prezint ulterior.
Am intrat în competiția internă, încredințată fiind că cel mai bun urma să câștige.

Din păcate, în scurt timp am constatat că nu este o competiție cinstită și urma să particip la validarea unei victorii aranjate.

Refuz să particip la acest joc doar pentru a simula respectarea democrației în partid, îl voi lăsa pe domnul Mihai Coteț să creadă că este un învingător, iar timpul va dovedi dacă acest obicei de a „ne fura căciula” este dăunător sau nu evoluției pozitive a PNL. Acest lucru va fi dovedit la viitoarele alegeri locale și parlamentare din anul 2024.

În concluzie, vă aduc la cunoștință, pe această cale, că nu voi participa la aceste alegeri, pe care le consider netransparente, nedemocratice și incorecte, drept pentru care renunț la a mai candida. Cu considerație, Ana Stan”.

 

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Cristian spune:

    Sa înțelegem ca iar va învins sistemul creat de dumneavoastră stimata doamna!

  • George spune:

    Alt eșec politic înregistrat de doamna notar care tot insistă : Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau. Iar pe celalalt nu-l ajută deloc numele Coteț. Sună cam rău.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA