Donaris 930 x 122

    ANDREI_GEREA_DEPUTAT_2012

    Andrei Gerea: „Procesul de revizuire a Constituţiei este total transparent”

    Andrei Gerea, liderul grupului PNL din Camera Deputaților și parlamentar de Pitești, afirmă că revizuirea Constituției se desfășoară transparent.

    „Lucrările comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției se desfășoară transparent, având în vedere că sunt dezbătute toate amendamentele depuse atât de parlamentari, cât și de societatea civilă. În plus, putem spune că până în prezent ne aflăm chiar în calendarul propus pentru acest proces de revizuire a Constituţiei, deşi în cadrul dezbaterilor comisiei de specialitate nu este trecut cu vederea niciun amendament, indiferent de consistenţa şi importanţa lui! Nu este nimeni împiedicat să-şi spună punctul de vedere referitor la viziunea sa asupra noii Constituţii şi nici să şi-l susţină în faţa membrilor comisiei, pentru a putea primi votul de adoptare sau respingere. Este foarte important de remarcat că marea majoritate a deciziilor, fie de admitere a unor amendamente, fie de respingere, au fost luate cu unanimitate sau cu o largă majoritate de voturi. Aceste decizii pot fi considerate, deci, fără probleme, fiind unele consensuale în direcţia întăririi şi diversificării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, declară Andrei Gerea.

    Deputatul aduce în discuție două dintre cele mai importante propuneri de revizuire a legii fundamentale: „Una dintre cele mai importante propuneri de modificare a Constituţiei pe care am înaintat-o noi, parlamentarii USL, este cea prin care se va limita numărul deputaţilor la 300, la care se vor adăuga cei din partea minorităţilor naţionale, iar senatorii vor reprezenta regiunile administrativ-teritoriale. O altă modificare pe care o avem în vedere şi care este făcută la propunerea PNL se referă la creanţele împotriva statului, care în noua Constituţie vor avea acelaşi regim juridic ca şi contribuţiile fiscale ale cetăţenilor sau ale companiilor, întrucât noi considerăm că statul trebuie să aibă aceeaşi responsabilitate ca şi ceilalţi contribuabili”.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3