930 x122 grota rece

    gerea_andrei

    Andrei Gerea: „PDL a căpuşat Oltchim şi Arpechim şi apoi le-a scos la mezat!”

    Deptatul Andrei Gerea a fost singurul candidat care s-a dus, vineri, in mijlocul angajatilor de la Arpechim, in ciuda faptului ca atmosfera era foarte tensionata, in urma intentiei de a executa silit mai multe bunuri ale Petrochimiei. El a stat de vorba cu angajatii si le-a transmis mesajul ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, care a si reusit, de altfel, sa suspende procedura ilegala, nascuta in urma unei decizii, de asemenea ilegale, a fostului director Constantin Roibu, decizie luata fara acordul membrilor CA.


    Membru în comisia de specialitate economică în Camera Deputaţilor, Andrei Gerea, candidatul USL pentru un nou mandat în Colegiul Piteşti- Nord, consideră că soluţiile propuse de PDL, de naţionalizare a activelor Arpechim aflate în proprietatea OMV sunt doar acţiuni de campanie electorală, fiind imposibil de pus în practică. Mai mult decât atât, situaţia actuală de la Petrochimie, unde mai multe active riscă să fie scoase la licitaţie după ce au fost folosite drept gaj de fosta conducere a Oltchim, pune în pericol chiar şansa ca Petrochimia să poată fi repusă în funcţiune, devenind şi mai puţin atractivă pentru un eventual investitor. „Pentru mine este dezgustător faptul că cei de la PDL, camuflaţi în ARD, îşi permit, chiar şi acum, să se folosească de situaţia de la Oltchim şi de la Arpechim în campania electorală numai în speranţa că vor mai obţine câteva voturi. Să fim serioşi! Dacă aveau soluţii, de ce nu le-au aplicat când au fost la guvernare? De ce nu au salvat atunci şi Oltchim şi Arpechim? Acum sunt îngrijoraţi de soarta oamenilor de la Arpechim? Dar când au căpuşat, ei, cu oamenii şi firmele lor şi directorul Roibu, aşa cum a reieşit în urma raportului oficial, nu au fost îngrijoraţi? Am înţeles din presă şi de la angajaţii de la Arpechim că, din cauza lui Roibu, care a amanetat utilajele, active ale Petrochimiei riscă să fie scoase la licitaţie acum. Asta au făcut ei, cei de la PDL. Ne-au căpuşat pe toţi- copii, părinţi, bunici, spitale, şcoli, companii de stat- şi când nu au mai putut să continue, ne-au scos la mezat!  
    Unde erau cei care acum vor să îi păcălească pe piteşteni pentru a le fura votul atunci când toţi parlamentarii din Argeş şi Vâlcea au făcut demersuri, au purtat discuţii cu cei din OMV? Niciun parlamentar PDL nu a venit la acele discuţii. Ce a făcut guvernul PDL în toată perioada obţinută de la OMV în care ar fi putut găsi o soluţie să preia Arpechim? Acum, singura soluţie este privatizarea Oltchim prin venirea unui investitor serios, puternic, care să vrea să producă, şi care, astfel, să negocieze cu OMV pentru a prelua şi Arpechim. Încă mai există deschidere din partea companiei private OMV. Soluţiile vânturate de pedeliştii nu vor face să ardă din nou flacăra de la Arpechim, ar transforma sigur în scrum Arpechim”, a precizat deputatul Andrei Gerea.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90