NOR CURIER 930X122

    gerea

    Andrei Gerea: Roibu si executorul judecatoresc au plangere penala pentru ilegalitati in actiunea de la Petrochimie

    Deputatul USL Andrei Gerea a caracterizat incercarea de vineri de executare silită a utilajelor de la Petrochimie drept un „sabotaj în curs de desfăşurare”. Andrei Gerea a ţinut legătura şi cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, şi cu cei din noua conducere a Arpechim şi liderii de sindicat.

    În acest fel, au fost obţinute mai multe date, în baza cărora ministerul Economiei a depus o plângere penală împotriva lui Constantin Roibu, fostul şef de la Oltchim şi a executorului judecătoresc. Acesta a şi fost motivul pentru care executarea a fost suspendată, vestea fiind primită de deputat chiar în timpul conferinţei de presă, din partea ministrului de resort.
    Cei care au dat firme la fier vechi, vor sa salveze Arpechim
    Andrei Gerea susţine că, în baza informaţiilor primite, consideră această acţiune drept un sabotaj premeditat, după ce ministerul e descoperit că acţiunea ar fi ilegală, fiind rezultatul unor „mânării” şi a unei decizii ilegale luată, în numele CA Oltchim, doar de Constantin Roibu. Deputatul USL i-a acuzat şi pe candidaţii ARD, care până mai ieri derulau o acţiune electorală de strângere de semnături „pentru a salva locurile de muncă de la Arpechim prin naţionalizarea utilajelor”, de minciuni şi promisiuni „mizerabile”. „Este o mizerie a grupului de puşcăriabili ai ARD care au lovit în Arpechim, cu acea încercare demagocică şi abjectă de a obţine voturi de la nişte oameni pe care i-au sabotat prin activitatea lor guvernamentală. Protestăm în faţa acestui mod de a face politică, cu astfel de minciuni a căror gravitate ating greutatea unei dări de mită. A minţi în halul acesta, cu o seninătate care frizează nebunia, este mizerabil. Îmi pare rău că nu există încă în lege o sancţiune. Cine vin cu tot felul de soluţii, unii care au pe conştiinţă, tot în domeniul petrolului, mii de şomeri? La Foraje SA, că sunt în domeniu. A cumpărat cum a cumpărat SC Foraje SA, s-a plimbat pe la DIICOT, şi până la urmă a ajuns la fier vechi. Acum vin cu soluţii pentru Arpechim. Asta vor să facă şi la Arpechim? La Petrochimie, acum, oamenii sunt înnebuniţi. S-au trezit cu jandarmii şi executorii la poartă. Guvernul Ponta nu se eschivează de la nimic legal, nu ne e teamă că vom pierde la capitolul imagine acum, în campania electorală. Suntem la guvernare, avem o responsabilitate, nu putem sta pasibili să vedem cum se distruge Arpechim”, a precizat Gerea.
    Roibu si executor judecatoresc, in ilegalitate
    Deputatul a venit şi cu o serie de informaţii de la Bucureşti, conform cărora, atât hotărârea CA prin care activele Petrochimiei au fost puse gaj, cât şi acţiunea executorului sunt ilegale, motiv pentru care au şi fost contestate în instanţă. „Acţiunile se pare ilegale ale lui Roibu, dar şi ale executorului judecătoresc mă face să cred că e ceva premeditat.
    Avem 2 hotărâri ale Consiliului de Administraţie ale Oltchim, în perioada schimbării de guvern de la Ungureanu la Ponta. În condiţiile în care ei cereau de la guvern 40 milioane euro pentru repornirea activităţii, în CA au luat hotărârea 113 din 21 iunie, prin care cedau anumite terenuri drept garanţie unei firme care avea creanţe faţă de Oltchim de 10 milioane. De 3 milioane au dat marfă, iar pentru restul de 7 au pus gaj terenurile. După aceea, a mai apărut o hotărâre a Consiliului de Administraţie, cu acelaşi număr şi aceeaşi dată, absolut ilegală, semnată doar de Roibu, în calitate de director general, fără decizia CA, care gira pentru aceeaşi sumă şi instalaţiile de la Divizia Petrochimică Bradu, pe 26 iulie. Executorul judecătoresc foloseşte acţiunea aceea ilegală a CA în executarea Petrochimiei. Nu ai voie să desfăşori o astfel de acţiune dacă nu ai o hotărâre legală a Consiliului de Administraţie. Asta, în situaţia în care existau la acea vreme mai mulţi creditori care nu au primit garanţii. Unii dintre ei aveau 80 milioane euro datorii. Roibu şi compania au ales să îi gireze pe Polchem Societe Anonyme din Liechtenstein. De ce, ei ştiu.
    Executorul judecătoresc a afişat pe site-ul său, ca şi dată a acţiunii de executare 7 noiembrie. Numai că cei de la ministerul Economiei au verificat. Practic data creerii acelui document este mult după, la 10 zile după data pe care ei o anunţă. Iarşi apar semne de întrebare, dacă nu e vorba de un sabotaj. Ministerul Economiei a deschis o acţiune penală către executori şi directorul Roibu. Credem că decizia tribunalului va împinge executarea până spre martie, timp în care vom avea timp să luăm măsurile necesare pentru a-i pedepsi pe vinovaţi şi pentru a linişti apele la Arpechim. I-am spus liderului de sindicat, le spunem şi acum oamenilor că nu îi vom lăsa la greu, ne vom implica cu toată forţa pentru oameni. Aseară (n.r.- joi seară), executorul judecătoresc a fost la poliţie pentru a răspunde la nişte întrebări. Executorul nu avea ce căuta în incinta Arpechim. Să îşi vadă de treaba lor! Toţi cei care sunt în această horă ticăloasă vor plăti. Ce a făcut Roibu la Oltchim se numeşte activitate infracţională. Se pare că a avut un spate, conferit de reprezentanţii ministerului din guvernul PDL în Consiliul de Administraţie. Structurile de conducere- cei ce au falimentat Oltchim, prin căpuşeli- sunt vizaţi în prezent de o cercetare penală.

     

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90