NOR CURIER 930X122

parlamentari

ANI a trecut de deputati

Legea ANI, cea pentru care raportul pe Justiţie a urecheat România, a trecut de Camera Deputaţilor. Nu fără scandal însă. Deputaţii PSD nu au participat la şedinţă, motivând, pe de o parte că proiectul nu este constituţional şi, pe de altă parte, că nu au fost finalizate în comisia de Buget – Finanţe a Camerei proiectele legislative privind combaterea plăţilor întârziate şi aprobării unor măsuri de reducere a taxelor şi impozitelor.

„Semnăm prezenţa, dar atâta timp cât problemele semnalate de Curtea Constituţională nu au fost rezolvate şi guvernul nu vine cu un alt text, decizia va aparţine doar majorităţii. Nu participăm la vot. Pe noi ne-a deranjat că şi mai mult că nu putem discuta acum, în această şedinţă, despre TVA, despre descentralizarea sistemului sanitar şi despre finanţele publice”, a precizat Victor Ponta, care a mai afirmat că grupurile politice PSD şi PNL vor depune amendamente comune la reluarea sesiunii ordinare la mai multe proiecte de lege pentru a avea şanse de reuşită.
„Pentru!”, aşa a strigat deputatul PNL Andrei Gerea ieri, în camera deputaţilor, atunci când proiectul legii ANI a fost supus aprobării, chiar dacă cel mai mare partid din Opoziţie, PSD, a părăsit sala. „Nu am putut să introducem pe ordinea de zi şi proiectele pentru care am luptat, dar trebuie să votăm ANI, ce să facem. Nu vrem să amestecăm problemele. Decât să nu fie, mai bine aşa cum este. Noi am făcut oricum tot ce a depins de noi din primăvară. Legea aceasta este produsul guvernului. Pe noi nu ne interesează prea mult însă cum arată ANI. Oricum, am cerut la vedere, toţi parlamentarii liberali, de la început, să depunem declaraţiile în vechea formulă, nu în cea nouă, ca să fim transparenţi”, a explicat Gerea modul în care au votat liberalii.{loadposition inside}

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90