930×122 CAPRA 5

sarbu

Argeseanul Marian Sarbu a blocat Comisia de Munca

Argeseanul Marian Sarbu a blocat lucrarile Comisiei de Munca din Camera Deputatilor. Culmea este ca argeseanul a reusit acest lucru…lipsind de la lucrarile Comisiei!

Argeseanul Marian Sarbu, presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), a provocat ieri blocarea lucrarilor Comisiei de Munca. Acest lucru s-a intamplat deoarece deputatii PDL nu au putut impune adoptarea sau respingerea unor amendamente la legea pensiilor in conditiile in care mai aveau nevoie de un vot de sustinere, cel al lui Marian Sarbu care…a lipsit de la lucrari.

Pe fondul absenteismului liderului UNPR, Marian Sarbu, care le asigura majoritatea in aceasta comisie, reprezentantii majoritatii parlamentare s-au trezit la egalitate cu cei ai Opozitiei. Cum Regulamentul nu le permitea sa aduca un inlocuitor pentru Sarbu, democrat-liberalii au preferat sa provoace suspendarea sedintei de lucru, prin parasirea salii.

Astfel ei au prevenit orice incercare a Opozitiei de a trece o serie de amendamente la aceasta lege. Lucrarile au fost reluate numai in prezenta ministrului Muncii, Mihai Seitan.

Sedinta, convocata in cursul diminetii, fusese suspendata, la cererea PDL, pana la venirea ministrului. Lucrarile pe prevederile din proiectul legii sistemului unic de pensii legate de baza de calcul a pensiilor s-au blocat la articolul 40 al proiectului, deputatii fiind nelamuriti daca la baza de calcul a pensiilor trebuie sa se ia in considerare castigul mediu brut sau salariul mediu brut.

In Codul Fiscal se face referire la castigul mediu brut, in timp ce in legea 19 a pensiilor despre salariul mediu brut. PDL a cerut ca ministrul Seitan sa dea lamuriri in privinta acestei probleme.

{loadposition inside}

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90