Donaris 930 x 122

cristian-diaconescu

Argesenii din conducerea UNPR pun conditii Guvernului

Argesenii aflati la conducerea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) pun conditii pentru sustinerea in continuare in Parlament a Guvernului PDL – UDMR. Marian Sarbu si Cristian Diaconescu este insa posibil sa faca doar un simplu joc de imagine.

Argeseanul Marian Sarbu, seful Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) a declarat ca parlamentarii independenti din UNPR conditioneaza sprijinul oferit Guvernului de mentinerea pensiei minime la 350 lei si a indemnizatiei de crestere a copilului de pana la doi

Ani la nivelul actual. Sarbu a aratat ca UNPR a identificat cateva „elemente neacceptabile” propuse de Guvern in planul de reducere a cheltuielilor bugetare ce nu pot figura in scrisoarea de intentie catre Fondul Monetar International: diminuarea pensiei sociale sub 350 lei, reducerea cu 25% a indemnizatiei de crestere a copilului, reducerea indemnizatiei pentru persoanele cu handicap si lipsa garantiei ca reducerile salariale vor avea caracter temporar.

„Aceste masuri considerate de UNPR neacceptabile au fost prezentate premierului. Daca textul final al scrisorii de intentie catre Fondul Monetar International si masurile de aplicare a planurilor de austeritate vor fi in mare parte si o reflectare a vointei noastre, atunci mandatul parlamentarilor nostri este destul de clar”, a afirmat Sarbu.

La randul sau, celalalt argesean din conducerea nationala a UNPR, Cristian Diaconescu – presedinte de onoare – a precizat ca Uniunea sustine masurile necesare pentru finalizarea intelegerii cu FMI, insa acestea trebuie insotite de actiuni de relansare economica.

Diaconescu a apreciat ca Guvernul ar trebui sa propuna, pe langa masurile de austeritate, un plan de relansare economica si de reducere alternativa a cheltuielilor bugetare, exemplificand prin reformarea „drastica” a structurilor administrative, prin introducerea licitatiilor electronice pentru toate achizitiile publice, renuntarea de catre partide la finantarea de la buget, transparentizarea si ierarhizarea proiectelor de achizitii publice.

{loadposition inside}

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90