New Profesional Consult 930 x 122

Arges

ARGEȘUL, ÎN TOP LA FINANȚAREA CAMPANIEI ELECTORALE

Referitor la campania electorală, la data de 18 septembrie, Autoritatea Electorală Permanentă a raportat contribuții ale competitorilor în valoare de 125.238.229 lei, din care 3.086.207 lei provin de la candidații independenți.

Citiți și: Argeș. Incendiu la o casă, în oraș!

Constanța este județul unde au fost declarate cele mai multe contribuții, reprezentând aproape 5% din totalul fondurilor înregistrate, următorul județ fiind Cluj, unde au fost declarate 3,6% din sume, fără a lua în calcul contribuțiile partidelor politice. Urmează în top 5 Prahova, București (fără sectoare) și Argeș. Județele cu cele mai puține contribuții sunt Covasna și Harghita, dar și Giurgiu unde s-au înregistrat procente sub 1% din fondurile totale declarate până la această dată de competitorii electorali.

Candidații la funcția de primar au fost cei mai mari contributori din totalul contribuțiilor, aducând aproape jumătate din banii declarați. Acest fapt este explicat de miza poziției, dar și de faptul că pentru listele de consilieri locali limitele sunt relativ reduse. Cu toate acestea, contribuțiile pentru primari generali și președinți ai consiliului județean rămân cele mai semnificative. Astfel, nouă candidați au atins pragul maxim de contribuții, și anume 446.000 de lei.

Citiți și: Argeș. Incendiu la o casă

RAW FOTO 555 X 222

Comentarii

570×90 MAIA