Donaris 930 x 122

vot_frauda

Argesul in topul incidentelor electorale

Pitesti. 22 noiembrie 2009.
Argesul se afla in topul judetelor cu cele mai multe fraude electorale reclamate la Biroul Electoral Central. Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, la ora 17.00 in judetul nostru au fost anuntate si verificate de catre autoritati 38 de posibile cazuri de frauda electorala, in unele situatii fiind aplicate amenzi iar in altele dosare penale.
Cele mai noi cazuri au fost reclamate in comuna Baiculesti unde trei persoane au fost retinute si sunt audiate sub aspectul de vot multiplu. Persoanele in cauza nu sunt din localitatea respectiva si din cate se pare intentionau sa voteze desi ar mai fi votat si in alta parte, respectiv in localitatea de domiciliu. Organele legii instrumenteaza cazul si au demarat actiunea de intocmirea de dosare penale impotriva acestora.
O alta suspiciunea de turism electoral a fost semnalat in comuna Cotmeana. Mai multi cetateni au anuntat politia cu privire la faptul ca persoane straine vin cu autoturisme in preajma sectiilor de vot cu intentia de a vota, desi nu sunt din localitate. In acest caz se fac in continuare cercetari.
Amintim ca in cursul acestei zile viceprimarul din Stefanesti, Ion Mihalcea, membru PSD, a fost amendat de un reprezentant al prefecturii Arges, pentru taximetrie electorala fiind acuzat ca a transportat persoane la vot cu masina proprie.
In comuna Barla, un batran in varsta de 79 de ani a introdus doua buletine de vot in aceeasi urna, la secţia de votare numarul 236. Batranul care risca dosar penal spune ca este o eroare si ca nu a incercat sa fraudeze alegerile. Omul se apara afirmand ca a primit din greseala doua buletine de vot si nu a stiut ca nu trebuie sa pun stampila pe amandoua. Poliţistii au inceput o ancheta si il verifica acum si pe locţiitorul secţiei de votare din localitate.
Un alt incident a avut loc la intrare in Bucuresti, unde 40 de persoane din trei microbuze au fost reţinute de poliţisti pentru verificari. Pasagerii susţin ca sunt angajaţii unei firme de paza si ca mergeau la lucru si ca intentionau sa-si exercite dreptul la vot la una din secţiile speciale de acolo.
In localitatea Bradu, un barbat a fost audiat de politisti deoarece se pare ca transporta persoane si oferea sume de bani pentru ca acestea sa voteze, fapta pentru care risca dosar penal. Conform politistilor omul, sofer pe un maxi-taxi, a fost lasat sa plece dupa ce s-a dovedit ca in masina se aflau persoane din colonia de la Coremi care aveau buletin de identidate emis pe comuna Bradu si care veneau aici sa voteze la sectiile de care apartineau.
Pe langa aceste incidente Biroul Electoral Judeţean Arges a primit mai multe sesizari din partea presedinţilor de secţii de votare conform carora camerele de supraveghere nu ar funcţiona sau ca s-au pierdut stampile.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90