EcoMoto 930×122

    parlament-vot2

    Argeşul, aproape fără reprezentare parlamentară!

    In momentul de faţă, judeţul Argeş este aproape fără reprezentare parlamentară, o situaţie de neimaginat în condiţiile în care a dat ţării 13 parlamentari, ba chiar 14 dacă punem la socoteală şi mandatul lui Varujan Pambuccian care s-a regăsit tot într-un colegiu din judeţul nostru. De vină pentru situaţia actuală este greva parlamentară iniţiată de USL, completată şi de o demisie. Practic, judeţul Argeş mai este reprezentat acum în Parlament de doar 3 oameni, dintre care unul nu a mai fost văzut prin judeţ de peste 2 ani!

    În urma alegerilor din 2008, PSD a obţinut grosul mandatelor: 2 de senatori şi 5 de deputaţi. Este vorba de senatorii Şerban Valeca şi Constantin Tămagă şi de deputaţii Radu Vasilică, Mircea Drăghici, Ion Burnei, Bogdan Niculescu Duvăz şi Filip Georgescu. PNL are 1 senator (Mircea Diaconu) şi 1 deputat (Andrei Gerea), iar PDL a obţinut 1 mandat de senator (Mircea Cinteză) şi 3 de deputaţi: Sorin Pandele, Sorin Buta şi Cristian Boureanu.

    Cum cei 9 aleşi ai USL (de la PSD şi PNL) sunt în grevă parlamentară, neparticipând la şedinţele Parlamentului, iar Mircea Cinteză şi-a dat demisia din Senat pentru a se putea dedica activităţilor medicale, rezultă că Argeşul mai este reprezentat de doar 3 aleşi, toţi de la PDL: Cristian Boureanu (care deja îşi face calculele pentru alte colegii şi nu a mai dat prin judeţ de peste 2 ani), Sorin Pandele şi Sorin Buta (care Sorin Buta a fost dovedit ca şi colaborator al Securităţii şi ar fi trebuit să îşi dea demisia). O situaţie cu totul inedită, aşadar, pentru judeţul nostru.

    Gheorghe Dinescu, preşedintele PNŢCD Piteşti, a avut un punct de vedere tranşant cu privire la această situaţie. „Avem parlamentari în continuare, dar care chiulesc de la muncă, îşi păstrează funcţiile şi o parte din salariu. Este o adevărată bătaie de joc a USL la adresa alegătorilor.

    Mai suntem reprezentaţi de 3 parlamentari, dintre care Cristian Boureanu nu mai ştie nici măcar unde este Piteştiul, unul care a turnat la Securitate, şi aici vorbesc de Sorin Buta, şi Sorin Pandele care are problemele lui cu Agenţia Naţională de Integritate. Halal reprezentare mai avem şi noi acum, în an de criză!”, a spus Dinescu.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90