NOR CURIER 930X122

oul-boc

Asumarea legii Educatiei, neconstitutionala

Curtea Constituiţională a decis că asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei este neconstituţională, motivând existenţa un conflict de constituţionalitate între Parlament şi Executiv deoarece Guvernul şi-a asumat raspunderea pe o lege care era deja în dezbatere parlamentară. Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea Educaţiei, pe 28 octombrie.

Ca urmare a asumării răspunderii, PSD şi PNL au depus o nouă moţiune de cenzură împotriva Executivului, intitulată „Legea educaţiei naţionale, o lege anti-educaţie şi anti-românească”, moţiune care ar putea fi, în aceste condiţii, retrasă. Senatorul PSD Şerban Valeca, cel care este şi cadru universitar la Universitatea Piteşti, consideră că decizia Curţii este una absolut corectă. El a menţionat că opoziţia nu îşi va retrage moţiunea de cenzură pe tema Educaţiei, dacă Guvernul nu va respecta decizia CCR retrăgându-şi asumarea legii.
PNL saluta decizia CCR
Liderul PNL Argeş Ion Popa a comentat decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea asumării răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei ca fiind un pas spre normalitate, un pas spre restabilirea rolului Parlamentului ca instituţie democratică a statului român. „Decizia Curţii dovedeşte în primul rând că PNL a avut o abordare corectă atât din punct de vedere politic, dar mai ales legal. Din păcate însă, decizia Curţii mai dovedeşte şi faptul că Emil Boc – profesor de drept constituţional – nu cunoaşte elementele de bază ale Constituţiei”, a comentat Ion Popa. Liderul PNL Argeş a arătat că decizia Curţii Constituţionale dovedeşte încă o dată incompetenţa şi încapacitatea Guvernului PDL de a gestiona problemele ţării, în general, şi cele din educaţie, în mod special. „Partidul Naţional Liberal are cele mai bune soluţii pentru educaţie. Propunerea legislativă a PNL pentru acest domeniu
asigură eficienţă, predictibilitate şi stabilitate pe o perioadă de 20 de ani – cât este un ciclu educaţional pentru un copil, de la grădiniţă până la terminarea studiilor universitare” a mai arătat liderul liberal.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90