New Profesional Consult 930 x 122

gheorghe-axinte

Axinte, pe locul doi in topul firmelor la care CNADR are datorii

Datoriile Companiei de Autostrăzi au scăzut de aproape 40 de ori din 2010. Din cele 12 milioane de euro pe care statul le datorează acum constructorilor de drumuri, 60% trebuie să primească cel mai mare rege al asfaltului, băcăuanul Dorinel Umbrărescu.

Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi are datorii de 53 de milioane de lei(cca. 12 milioane de euro) la furnizori pentru lucrări efectuate anul trecut, potrivit datelor furnizate Economica.net. Cea mai mare parte a arieratelor sunt către firmele care au executat lucrări de construcţie şi întreţinere pe drumurile naţionale.

De departe, cel mai mare creditor al CNADNR este omul de afaceri Dorinel Umbrărescu care are de recuperat 30,7 milioane de lei(7 milioane de euro) prin intermediul celor două firme pe care le deţine, UMB Spedition şi Tehnostrade.

Pe locul doi în topul creditorilor se găseşte firma Argecom a milionarul argeşean Gheorghe Axinte care are de încasat 3,4 milioane de lei de la Compania de Autostrăzi. Ceva mai puţin, 3,2 milioane de lei, are de recuperat, prin intermediul Vectra Service, braşoveanul Marcel Butuza.

CNADNR are în total 74 de creditori printre care şi companii de utilităţi, de pază sau diverşi furnizori de birotică. Datoriile Companiei sunt, totuşi, foarte mici în comparaţie cu alţi ani când debitele erau de sute de milioane de euro. Americanii de la Bechtel care au fost în ultimii ani cei mai mare creditor al CNADNR au fost plătiţi până la ultimul leu dispărând din lista debitorilor. Doar anul trecut Compania a plătit către Bechtel 84 de milioane de euro, contravaloarea lucărilor efectuate şi neplătite la Autostrada Transilvania.

La sfîrşitul lui 2010, CNADNR avea de plătit 410 milioane de euro firmelor private, de aproape 40 de ori mai mult decât în prezent. În cursul anului trecut au fost plătite circa 400 de milioane de euro din plăţile restante.

Eurial 555 x222
570 X 90 CAPRA 3