NOR CURIER 930X122

    banca

    Bancile continua sa isi fure clientii

    Avocatul Theo Nicolescu, vicepreşedintele PNL Argeş, susţine că modul în care guvernul a pus în aplicare directiva Uniunii Europene, prin care clienţii băncilor ar trebui protejaţi de comisioanele şi dobânzile abuzive, a fost unul greşit.

    Mai mult, dintr-un consumator care ar trebui protejat, clienţii care au contractat credite, pot devenim, cel mai ades, victime. Chiar fostul ministru secretar de stat se află într-un proces cu banca de la care s-a împrumutat, pe motiv că aceasta i-a majorat comisionul excesiv de mult. „Ordonanţa 50/2010 care priveşte creditele contractate la bănci, a fost dată de Guvern nu din grijă pentru cei cu credite, ci pentru că era obligat să respecte transpunerea unei directive a Uniunii Europene. Li s-a dat mură-n gură ce să facă, dar se complică situaţia pentru consumatorul de credite care avea deja semnat acordul cu banca. ANPC spune că la creditele cu marjă fixă, acestea pot fi majorate. Nu se spune nicăieri aşa ceva în Ordonanţă însă şi, dacă s-ar face această majorare, s-ar face undeva la nivelul Euribor. Dacă va creşte însă acestă marjă, am ajunge la situaţia ca dobânda să crească faţă de cea de la momentul semnării contractului. Ordonanţa aceasta tocmai acest efect ar trebui să anuleze. În plus, faptul că un client care nu s-a prezentat la semnarea actului adiţional se găseşte în postura în care se consideră că modificarea contractului s-a făcut de la sine este ilegală. Dacă aşa vrea să ne ajute guvernul, mai bine să nu ne ajute. Când omul nu mai este sigur nici pe ce semnează, atunci nu mai este sigur nici pe avere, pentru că se poate trezi că banca îi pune proprire pe ce are. Eu însumi sunt în proces cu o bancă, după ce mi-a majorat comisionul de administrare al creditului cu o sumă care reprezenta aproape 30% din valoarea creditului. Este imens şi absurd! Am sesizat Protecţia Consumatorului şi acum ne judecăm. Am şi am câţiva clienţi care se judecă cu băncile din motive asemănătoare. În străinătate, organele statului sunt îndeajuns de puternice încât să asigure protecţia consumatorilor. La noi, nu se întâmplă deloc aşa”, a concluzionat Theo Nicolescu.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90