EcoMoto 930×122

    base

    Basescu le-a spus parlamentarilor PDL de Arges ca daca Boc pica, ajung in opozitie

    În condiţiile în care, în această după-amiază, primul ministru Emil Boc va merge în Parlament pentru a-şi asuma răspunderea pe cele două legile de austeritate, preşedintele Traian Băsescu a chemat membrii Guvernului şi parlamentarii P.D.L. la o discuţie de taină la Snagov.

    La şedinţă au fost convocaţi 179 de parlamentari, porintre care şi aleşii P.D.L. din Argeş. Pentru parlamentari, mesajul lui Traian Băsescu a fost unul clar: ori vor susţine cele două legi ale Guvernului prin asumarea răspunerii, prin votul împotriva moţiunilor de cenzură, ori votează moţiunile şi atunci Guvernul va pica, democrat-liberalii urmând să treacă în opoziţie. Avertismentul lui Băsescu vine şi ca un ultimatum pentru o serie de parlamentari de la putere care au anunţat că nu vor susţine prin vot măsurile de austeritatea anunţate de Executiv. Proiectele de Lege conţin măsurile convenite cu F.M.I. şi vizează în principal reducerea pensiilor din sistemul public, recalcularea pensiilor speciale, reducerea salariilor bugetarilor şi a unor prestaţii sociale.
    Opoziţia, adică P.S.D., P.N.L. şi P.C. au anunţat că vor depune două moţiuni de cenzură, câte una pentru fiecare lege în parte, iar în cursul săptămânii trecute, mai mulţi parlamentari de la U.N.P.R. şi chiar şi unii de la  P.D.L. au trimis semnale că nu vor susţine  proiectele de legi pentru care Guvernul Boc îşi va asuma răspunderea.

    {loadposition inside}

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90