New Profesional Consult 930 x 122

    base

    Basescu ne imprumuta din nou!

    Deşi a afirmă că o ţară care trăieşte din împrumuturi este una de mâna a două, Traian Băsescu i-a propus, luni, lui Jeffrey Franks, să fie analizată posibilitatea extinderii acordului existent între România şi FMI sau a încheierii unui acord preventiv. Şeful statului s-a întâlnit, ieri dimineaţă, la Cotroceni cu şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks. Temele care urmau să fie abordate la întâlnire nu au fost anunţate de către Administraţia Prezidenţială. În timpul întrevederii, preşedintele a mai declarat că România are un deficit dramatic de 3,6 miliarde de euro.
    Este nevoie de bani pentru clientelă, aşa că împrumută ţara
    Preşedintele PNL Argeş, Ion Popa, susţine că un viitor împrumut de la FMI este aproape sigur, în condiţiile în care guvernul nu a făcut dect să tăie, fără a aplica vreo măsură de stimulare a mediului economic. „Era clară treaba că se va ajunge aici. Am tras semnale de alarmă încă de anul trecut că nu se fac decât tăieri şi că efectele lor sunt perverse şi dezastruoase. Scăderea consumului va
    duce la o gravă deficienţă în economie. Evident că pe unii nu îi interesează însă, pentru că ştiu că vor pleca pentru o perioadă de timp. De preferat ar fi să plece direct la lada de gunoi a istoriei. Cu toate că, fiind cu buzunarele pline, parcă nici asta nu îi interesează. Nu trebuie să ne mire un nou împrumut. Trebuie să plăteşti salarii, pensii şi să asiguri investiţii pentru umplerea buzunarelor clientelei politice. Pentru asta e nevoie de bani. Şi cum nu ai făcut nimic pentru ca economia să producă banii, împrumuţi. Împrumuţi românii care vor plăti ani buni de acum încolo. Noi am venit cu un set de propuneri, cu măsuri clare, dar nimeni de la putere nu le vrea implementate”, a afirmat liderul liberalilor argeşeni.

    Guvernul PDL a gresit de la inceput, apoi a prapadit banii imprumutati
    Deputatul PSD Ion Burnei consideră că s-a greşit de la început, guvernul
    trebuind să găsească alte variante pentru a evita împrumutul la FMI. Chiar şi
    aşa, odată făcut împrumutul, banii trebuiau alocaţi în sectoare care să asigure
    condiţiile economice mai ales claselor sociale defavorizate, precum şi în
    stimularea economiei. „Părerea mea este că s-a greşit de la început. Nu trebuia să ne împrumutăm la FMI. Dar, dacă tot au făcut-o, băieţii aceştia trebuia să aibă două elemente în calcul. Mai întâi, sprijinirea, prin măsuri a celor mai vulnerabili, pentru a putea rezista presiunii crizei. Apoi, trebuia să investească aceşti bani ca pe cei europeni. Adică, punctual, acolo unde era nevoie pentru a stimula activitatea economică, pentru a o revigora. Ei nu au ştiut decât să pună taxe şi impozite şi să taie. Adică nu doar că au împovărat populaţia, dar i-au cerut să dea şi mai mult. Este o politică extrem de păguboasă care nu va face decât să ne afunde şi mai mult în criză. Or, un nou împrumut, în acest context, cred că este necesar pentru Boc şi Băsescu pentru că ei nu au făcut nimic care să ajute economia să producă, deci nu mai au de unde scoate bani”, a afirmat deputatul de pe colegiul Mioveni.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90