930 x122 grota rece

draghici

Basescu nu il schimba pe Boc ca sa nu rupa PDL

În Argeş, la fel ca şi în restul ţării, continuă acţiunea de strângere de semnături de la populaţie, acţiune pe care PSD a pornit-o pentru a susţine moţiune de cenzură pe care o va depune la reluarea sesiunii ordinare din toamnă. Pe de altă parte, social-democraţii poartă discuţii cu parlamentari ai PDL, UDMR şiUNPR pentru a-i determina, în număr cât mai mare să voteze moţiunea, după ce în iunie, Guvernul Boc a scăpat de demitere la o diferenţă de numai opt voturi.

De data aceasta, Opoziţia vrea să fie sigură că va obţine chiar mai mult decât limita de 236 de voturi. Deputatul Mircea Drăghici a explicat că speră ca ameninţările pe care Traian Băsescu şi Emil Boc le-au lansat către parlamentarii PDL care au făcut declaraţii negative la adresa actului de guvernare să îi convingă să voteze moţiunea. Deputatul PSD a mai spus că Băsescu nu îl poate înlocui pe Boc din funcţia de premier, pentru că gruparea condusă de Videanu şi Berceanu ar pune stăpânire pe PDL, iar partidul riscă schindarea. „Cei mai mulţi din PDL sunt nemulţumiţi de guvernul Boc. Poate că, după ameninţările venite din partea lui Traian Băsescu, o parte din ei îşi vor lua totuşi inima în dinţi şi vor vota moţiunea. Din ceea ce am remarcat în urma discuţiilor cu unii colegi din PDL, Băsescu nu îl dă jos pe Boc pentru că nu ar mai putea ţine în frâu gruparea Berceanu- Videanu- Blaga şi s-ar rupe partidul. De fapt, se pare că până la urmă e doar o luptă între gupările Băsescu- Boc- Udrea şi Berceanu- Videanu-Blaga, pentru întâietate şi control în partid. Unii văd că sunt pe punctul de a pleca din partid, alţii ar putea fi daţi afară. Eu sper să fie un succes moţiunea din toamnă. Vom încerca prelungirea strângerii de semnături, pentru a pune presiune asupra parlamentarilor din arcul guvernamental”, a precizat deputatul PSD. {loadposition inside}

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90