EcoMoto 930×122

basescu__mitingpitestiu303

Basescu: „Voturile romanilor se obtin, nu se negociaza”

„Semnalul primit duminica de la romani este acela ca ei vor sa se puna capat privilegiilor clasei politice, privilegiilor in sistemul de salarizare, privilegiilor in sistemul de pensii, ceea ce inseamna ca romanii isi doresc modernizarea rapida a statului roman. Pe fondul acestei exceptionale realitati politice (…) constat ca oamenii politici n-au inteles nimic, n-au inteles nimic din semnalul dat de cei peste 9 milioane de romani care au participat la votul de duminica si dezbaterile publice sunt legate de tranzactionarea voturilor”, a declarat recent Presedintele Traian Basescu.
„Eu n-am facut niciun gest si nu am cerut niciunui om politic din niciun partid sa-mi acorde voturile pe care le-a primit in ziua de duminica. Eu consider ca oamenii politici confirma boala de care sufera – dispretul pentru romani. Ei trebuie sa inteleaga ca voturile nu sunt acordate pentru a le depozita, pentru a le tranzactiona, pentru a face targuri in avantajul clientelei tale politice. Voturile sunt un semn de incredere si, incepand de a doua zi dupa ce le-ai primit, incepe o lupta extraordinara sa le aperi (…) Voturile nu se negociaza, nu se tranzactioneaza. Votul nu este o marfa. Votul este un sentiment de incredere pe care un om sau mai multi oameni il au intr-un politician, iar increderea celor care te-au votat trebuie aparata, nu tranzactionata”, a subliniat Seful statului.
Traian Basescu a adaugat ca „rezultatul referendumului ne mai spune un lucru: ca romanii doresc reformarea statului pentru ca au inteles unde se risipesc resursele: in privilegii si, pe de o parte, catre clientela politica. Romania nu are suficienti bani si pentru a asigura privilegiile, si pentru a satisface lacomia domnului Patriciu, a domnului Vantu, a domnului Voiculescu, a domnului Hrebenciuc, a domnului Vanghelie si a multor altora. Iar semnalul dat ieri de romani, semnalul pe care l-am primit la referendum, este ca romanii au optat, romanii au optat pentru o solutie politica ce trebuie sa puna in afara manifestarii aceste grupuri ale lacomiei si aceste privilegii.
Singurul meu partener pentru turul doi este poporul roman, electoratul din Romania, electoratul roman din afara frontierelor, si nicidecum politicienii. Eu am rugamintea la cei framantati de a-si vinde voturile pentru a obtine functii intr-o viitoare guvernare sau in administratia locala sa faca orice, dar sa nu mai pomeneasca numele Traian Basescu, pentru ca nu negociez cu ei. Nu am nicio intentie de a negocia voturile romanilor. Voturile romanilor se obtin, nu se negociaza. Eu va multumesc mult si sper ca aceasta declaratie sa puna capat discutiilor care cel putin ma vizeaza pe mine. N-au decat sa discute despre vanzarea voturilor oricui altcuiva. Dar eu nu le-am cerut politicienilor voturile romanilor si nici nu le voi cere, pentru ca n-ai de ce sa ceri cuiva ceva ce nu are”, a conchis Presedintele Traian Basescu.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3