NOR CURIER 930X122

    base_dacia_duster

    Basescu vrea tot hrana scumpa pentru romani

    Visul romanilor de a plati mai putin pentru alimente de baza este pe cale sa se duca pe apa Sambetei. La fel se va intampla si pentru pensionarii care sperau ca veniturile de pana la 2.000 de lei pe luna sa nu fie impozitate. Traian Basescu, presedintele Romaniei, a dat asigurari Fondului Monetar International ca nu va promulga niciuna din cele doua legi abia aprobate, din populism, de catre Parlament.

    Conform Mediafax, Traian Basescu a promis celor de la FMI ca nu va promulga cele doua legi care au starnit discutii atat de aprinse. Este vorba de introducerea unei cote reduse de TVA pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor.

    „Guvernul nu cauta solutii pentru compensarea veniturilor care nu s-ar incasa prin aplicarea TVA redusa la alimente sau neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, pentru ca FMI nu le ia in calcul. Cei de la FMI au primit asigurari de la presedintele tarii ca ambele legi nu vor fi promulgate si vor fi retrimise Parlamentului”, au spus sursele citate.

    Plenul Camerei Deputatilor a adoptat la inceputul saptamanii trecute un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

    In aceeasi zi, Camera Deputatilor a adoptat si o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca „venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare”.

     

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3