930×122 CAPRA 5

23-august-1967

Bebe Ivan, nostalgic dupa 23 August: era mai cald

Cand vorbeste Bebe Ivan, primarul de la Babana, ori te apuca plansul, ori rasul. Dupa ce iti revii, te gandeste ca, putin, acolo, are si el dreptate.  Aşa se face că, după ce s-a chiunit să organizeze festivătăţi de 1 Decembrie în comuna pe care o conduce, cu slujbă, depuneri de coroane, program artistic al elevilor, dar şi o masă cu ţuicîă fiartă, fasole cu costiţă afumată, salată de varză murată, gogoşi de post, toate pregătite de fostul bucătar al lui Ceauşusescu, Stanciu Marian, Bebe Ivan s-a declarat nemulţumit. Pe de o parte, pentru că ceremonia a fost boicotată de consilierii locali PC şi PSD şi pentru că singurul parlamentar care a venit la Băbana a fost colegul de partid, Andrei Gerea. Pe de altă parte, pentru că, vântul, frigul şi ploaia au cam stricat petrecerea. Multă lume a plecat repede de la manifestări. Ca atare, primarul propune ca Ziua Naţională să fie mutată, de preferinţă, vara. „Aş propune
schimbarea datei în care sărbătorim Ziua Naţională, pentru că mereu avem parte de ger, ninsoare sau ploaie, ori vânt. De Ziua Naţională, românii ar trebui să petreacă, nu să îndure greutăţile vremii. În alte ţări, mai toate zilele naţionale sunt în anotimpul cald. Aproape că îmi amintesc cu plăcere, după 1 decembrie de anul acesta, de ziua de 23 August, când era frumos şi soare. Acum, oamenii tremură, iar soldaţii stau şi împing la tancuri, pentru că le îngheaţă antigelul în ele”, şi-a argumentat Bebe Ivan, cu o anumită doză de nostalgie, propunerea.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3