Donaris 930 x 122

alegeri-2009

BEC a prezentat rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale

 

BEC a încheiat procesul-verbal final privind rezultatul alegerilor prezidenţiale de duminică, conform căruia Traian Băsescu a obţinut cel mai mare număr de voturi, urmând să-l trimită în această seară la Curtea Constituţională pentru validare, a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

 

Potrivit lui Marian Muhuleţ, în cursul zilei de astăzi BEC a primit toate procesele-verbale de la birourile electorale de circumscripţie din ţară şi din străinătate, care au fost validate. Conform procesului-verbal final întocmit de BEC, Traian Băsescu a obţinut 5.275.808 voturi, iar Mircea Geoană a obţinut 5.205.760 voturi.

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 10.620.116 din care au fost 10.481.568 au fost voturi vaabil exprimate, în timp ce 138.476 au fost voturi nule.

Reprezentanţii PSD+PC, PNL şi PRM au refuzat să semneze procesul-verbal final, invocând „numărul mare de fraude, vot multiplu, persoane inexistente, mită electorală etc.”.Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat că refuzul reprezentanţilor celor patru partide de a semna nu influenţează cu nimic procesul-verbal final, care trebuie semnat obligatoriu doar de preşedintele BEC.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3