930 x122 grota rece

    draghici

    Boc da 500 de milioane de euro pe un portal, pe care vrea sa-l faca „moca”!

    Pe ultima sută de metri de mandat, fostul ministru al Comunicaţiilor a trimis deputatului PSD, Mircea Drăghici o adresă, prin care îl pune la strâns informaţii! Concret, îi cere parlamentarului de Curtea de Argeş să colecteze şi să transmită toate datele din zonă care trebuie puse în portalul naţional de informaţii şi servici e-Romania.

    Gabriel Sandu i-a solicitat  „furnizarea informaţiilor de bază din sănătate, mediu, transport, agricultură, justiţie, educaţie, cultură, culte, turism, mediu de afaceri şi asociativ, tineret şi sport, participare, servicii publice, programe şi proiecte de interes local, precum şi sprijin pentru menţinerea la zi a informaţiilor de pe site”. Adică, fostul ministru a pus „la muncă voluntară” de cercetare şi documentare parlamentarii, în ciuda faptului pentru acest proiect există o finanţare din partea Guvernului. Cererea este cu atât mai bizară, cu cât e-Romania este un portal pentru care Guvernul a alocat 500 de milioane de euro. Justificarea cheltuirii acestor bani în plină criză şi tăieri de salarii : „Strategia naţională e-România urmăreşte modernizarea statului prin informatizarea interacţiunii cu cetăţenii şi companiile !”
    Mircea Drăghici a precizat că în toată această poveste este ceva mai mult decât putred: „Boc a dat undă verde pentru un portal de jumătate de miliard de euro, iar eu trebuie să mă transform în sclavul lor şi să le trimit toate informaţiile de care au nevoie, ba chiar să şi actualizez datele. Unde se duc aceşti bani, ce se întâmplă cu o asemenea sumă exorbitantă, dacă ne cer nouă, parlamentarilor să facem toată muncă, adică să ne apucăm de făcut site-uri!”
    Deputatul Colegiului Curtea de Argeş s-a declarat şocat de asemenea practici guvernamentale: „Dăm 500 de milioane de euro pe un site, fără ca nimeni să ridice un semn de întrebare! Când au vrut să taie pensiile, au zis că măsura aduce la buget 800 de milioane de euro! Păi, aruncăm pe un portal, oricum nefuncţional şi făcut pe genunchi, milioanele luate de la gura românilor! Mai mult, în presa centrală au apărut numeroase dezvăluiri legate de activitatea fostului ministru, Gabriel Sandu, care înainte de debarcarea din Guvern s-a ocupat personal de 21 de licitaţii cu sume absolut fabuloase”, a precizat deputatul PSD.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90