NOR CURIER 930X122

    someri_loc_munca

    Boc ia pielea de pe romani si mai lasa 60.000 de someri in urma

    Cine credea in Basescu atunci cand spunea ca Romania iese din criza sau ca pericolul pentru romani este posibila venire la putere a comunistilor a fost cu siguranta un mare idiot. Cine isi imagina ca majorarea TVA la 24% este singura masura apocaliptica gandita de Emil Boc si specialistii de la PDL, s-a inselat amarnic. Dupa noua ore de sedinta, guvernantii a decis ca este momentul ca romanii sa moara de foame definitiv. 60.000 de bugetari vor fi concediati. Jumătate dintre aceştia vor fi concediaţi din administraţiile locale, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii. Disponibilizările de personal vor fi efectuate pe baza standardelor de cost. De astfel de standarde, am mai auzit noi…
    Premierul Emil Boc le ceruse sâmbătă miniştrilor să vină până miercuri cu măsurile de reorganizare a ministerelor, a direcţiilor şi agenţiilor aflate în subordine. Statisticile arată că peste 2.500 de primării şi consilii judeţene nu mai adună bani pentru a susţine cheltuielile de personal, mai ales că în unele localităţi numărul angajatilor depăşeşte necesarul chiar şi cu 2.000.

    Cladirile, impozitate mai mult
    Guvernul a adoptat si o alta Ordonanţă de Urgenţă pentru a majora impozitul pe clădiri. Cei care deţin mai multe clădiri, mai multe case, vor plăti cu 65% mai mult pentru cea de-a doua locuinţă, cu 150% pentru cea de-a treia, şi cu 300% mai mult pentru a patra şi următoarele în afara adresei de domiciliu, a declarat premierul Emil Boc, adăugând că banii rezultaţi din majorarea impozitului se vor duce la autorităţile locale.
    Boc a spus că diferenţa de bani pentru impozitul pe 2010 va trebui achitată până în luna septembrie.
    Acum, în baza Codului Fiscal, dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, care nu sunt închiriate unei alte persoane, impozitul pe clădiri este majorat cu 15% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua clădire, cu 75% pentru cea de-a treia clădire şi cu 100% pentru cea de-a patra clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.
    Impozit pentru bogatanii cu masini puternice
    Tot ieri s-a decis dublarea impozitului pentru autoturismele care au o capacitate cilindrică de peste 2.000 de centimetri cubi.
    Spre exemplu, o persoană care deţine un Audi A6 2,5 TDI va plăti un impozit de 936 de lei, faţă de cei 468 de lei pe care a trebuit să-i plătească până acum.
    Premierul a mai spus că impozitul pentru autoturismele care au un motor cu capacitate sub 2000 centimetri cubi rămâne neschimbat.{loadposition inside}

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90