930×122 CAPRA 5

boureanu-02-vt

Boureanu da ca sigura cresterea TVA

Deputatul de Pitesti Cristian Boureanu, fost presedinte al PDL Arges (a demisionat din functie) a declarat ca actualului Guvern ii va fi foarte dificil sa evite cresterea TVA la 22%. De asemenea, Boureanu a spus ca trebuie regandit sistemul de acordare a venitului minim garantat pentru populatia saraca.

„Cresterea TVA la 22% e varianta cea mai la-ndemna pentru ca este o taxa care se colecteaza in cel mai mare grad si genereaza foarte usor venituri la bugetul de stat. O TVA de 22% e de preferat oricarei majorari a cotei unice. Ar fi o greseala economica si politica renuntarea la cota unica sau majorarea ei sau cresterea impozitului pe profit, ar insemna un esec de proportii al guvernelor de dreapta”, a spus Boureanu care si-a pastrat, totusi, functia de vicepresedinte al PDL la nivel national.

O alta masura propusa de Boureanu este largirea bazei de impozitare prin masuri precum introducerea unui impozit intre 100 si 200 de euro pe hectarul de teren arabil nelucrat. „Din 10 milioane de teren arabil, sunt 3,5 milioane de hectare de teren arabil nelucrat. Un astfel de impozit ar determina fie colectarea de bani la buget, fie va incuraja intrarea lor in circuitul agricol”, a spus deputatul PDL.

Boureanu mai propune ca venitul minim garantat sa fie regandit: „Un guvern de dreapta ar trebuie sa rediscute modul de acordare a acestui venit. Exista familii in care, in mod constant, de ani de zile nu lucreaza niciun membru si incaseaza chiar si 3 – 4 milioane de luna si familii formate din un parinte si un copil, unde parintele munceste din greu tot pentru 4 milioane”.

{loadposition inside}

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3