Donaris 930 x 122

    boureanu_kef

    Boureanu, dator la Oltchim, intalnire de taina cu Roibu

    In plin scandal privind privatizarea Oltchim, fostul director al combinatului, Constantin Roibu, nu se dezminte şi s-a întâlnit, miercuri, cu democrat-liberalii Adriean Videanu şi Cristian Boureanu.


    Roibu s-a văzut cu cei doi în întâlniri separate, însă a precizat că nu au discutat despre privatizarea Oltchim. Roibu a spus că întrevederea cu deputatul PDL Cristian Boureanu a avut ca obiect restituirea unei datorii a acestuia către Oltchim, în valoare de 260.000 de euro . „Nu a fost o întâlnire secretă atâta timp cât ne-am văzut într-o cafenea (…) Am discutat despre posibilitatea de a restitui cât mai repede această datorie”, a precizat Roibu. Cristian Boureanu, deputat PD-L de Argeş, are datorii de 2,8 milioane de lei către Oltchim. Datoria atinge aproape jumătate din cifra de afaceri a companiei sale, Ramplast Distribuţie Profile SRL. Firma lui Boureanu a obţinut eşalonări de la Oltchim.
    Prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, a confirmat că întâlnirea a avut loc, dar susţine că datoria aparţine unei firme a fratelui său. Boureanu a afirmat că această datorie curentă a fost folosită în presă pentru atacuri politice de către Victor Ponta.
    Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a precizat şi el că întâlnirea cu Roibu a avut ca obiect discuţia despre memorandumul pe care Guvernul l-a adoptat în 2010 cu privire la Oltchim. Videanu a arătat că memorandumul trimis Comisiei Europene pentru a-şi da acceptul prevedea conversia datoriilor, garanţii de stat pentru achiziţionarea Arpechim şi un program de investiţii.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3