New Profesional Consult 930 x 122

    boureanu_valentina_pelinel

    Boureanu si Pelinel „executati” de banci

    Pitesti.13 septembrie 2010.
    Deputatul PDL de Arges, Cristian Boureanu a reusit sa adune in aceasta vara nici mai mult nici mai putin de 13 procese de executare silita. Mai multe banci l-au chemat in judecata alaturi de sotia sa, Valentina Pelinel, pentru datorii neachitate de trei ani. Politicianul nu si-a achitat credite de peste 8 milioane de euro, iar institutiile bancare l-au chemat, rand pe rand, in instanta.

    Necazurile politicianului au inceput in vara acestui an, cand o banca a demarat la Judecatoria Sectorului 1 un proces de executare silita impotriva lui si a sotiei, care luasera in anul 2007 doua credite totalizand peste un milion de euro. Prima data, Boureanu a contractat un imprumut de 414.000 de euro, impreuna cu sotia, iar 660.000 alaturi de familia fratelui sau, Sorin Boureanu. Imprumuturile au ajuns la scadenta, iar bancile s-au adresat instantei de judecata, dupa ce initial l-au somat, solicitand executarea silita a garantiilor depuse la banca, adica mai multe terenuri. De atunci, somatiile au inceput sa curga, iar Boureanu si Pelinel au primit citatii de la aproape toate judecatoriile din Bucuresti. Pana la inceputul lunii septembrie, nu mai putin de 13 dosare pentru neplata imprumuturilor ajunsesera pe masa judecatorilor: trei la Judecatoria Sectorului 1, unul la Judecatoria Sectorului 2, sase la Sectorul 3, unul la Sectorul 4 si inca doua la Judecatoria Sectorului 5. Primele citatii au ajuns deja la politician, el fiind chemat in fata magistratilor la inceputul acestei luni, dar si in octombrie sau noiembrie. Potrivit ultimei sale declaratii de avere, Boureanu a contractat imprumuturi care, adaugand dobanzile, depasesc opt milioane de euro. Unele le-a luat in nume personal, altele impreuna cu sotia. Alte cateva credite ajung la scandenta in 2011, ceea ce inseamna ca este de asteptat ca procesele familiei cu bancile sa se inmulteasca. Deputatul de Arges spune ca a investit banii in terenuri in Capitala si Ilfov, dar cum piata este in cadere, nu a reusit sa le mai vanda si astfel sa-si achite datoriile. Cum imprumuturilşe respective sunt garantate cu terenurile cumparate, Boureanu afirma ca din punctul sau de vedere nu exista nicio problema, iar in caz de forta majora bancile pot sa-si recupereze banii.{loadposition inside}.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90