930 x122 grota rece

boureanu-02-vt

Boureanu vrea sa resusciteze alianta DA

Pitesti. 24 noiembrie 2009. PDL.
In timp ce PNL isi da mana cu PSD pentru formarea unei aliante care sa-l infranga pe Traian Basescu in turul doi, Cristian Boureanu afirma ca PDL-ul doreste sa renasca alianta DA, pe care au format-o cu liberalii in 2004. In opinia presedintelui PDL Arges, ideile si promisiunile lui Crin Antonescu pe care acesta le-a promovat in timpul campaniei electorale pot fi realizate doar alaturi de PDL, partid care este mult mai aproape de platforma liberalilor si care chiar are idei comune cu PNL. Boureanu afirma ca in realitate PSD nu va accepta propunerile liberalilor pe care acestia si le vor impune in cadrul parteneriatului, deoarece de-a lungul anilor aceste idei au fost non stop criticare si refuzate de catre social-democrati. Singura solutie pentru ca cei aproape doua milioane de votanti ai lui Antonescu sa poata obtine cea ce si-au dorit este ca PNL-ul sa mearga alaturi de PDL si astfel reforma clasei politice inceputa de Traian Basescu sa poata fie dusa la bun sfarsit, asa cum isi doresc si liberalii.
Privind actuala scena politica din Romania, Boureanu mai spune ca va incerca pe cat posibil sa convinga cat mai multi argeseni de faptul ca proiectele de viitor ale lui Crin Antonescu se vor bate cap in cap cu ideile ramase din trecut ale lui Ion Iliescu, cea ce va duce la un blocaj politic la Romaniei in urmatorii cinci ani. “Crin trebuie sa treaca peste suparare pe Traian Basescu si sa mearga impreuna mai departe. Cred ca cei mai multi dintre votantii lui Crin se regasesc si in ideile propuse de Traian Basescu. Aceasta posibila alianta intre PNL si PSD la baza doar relatii de prietenie si parteneriate de afaceri intre unii membrii ai celor doua partide”, a adaugat Boureanu.
In eventualitate cimentarii unei majoritati parlamentare intre PSD si PNL, Boureanu crede ca liberalii vor fi redusi la tacere sau vor disparea putin cate putin din centrul atentiei. Acest pericol poate veni din partea lui Mircea Geoana, care odata ajuns presedinte poate uita de Johannis si va numi un alt premier, sustinut fiind si de o alinata a PSD cu UDMR.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90